Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

To nejdůležitější o mistrovi a žácích

2. 6. 2019

Jiří Vacek

Mistr a Bůh jsou soupodstatní. Mistr není tělem, ale duchem, vědomím Já jsem. Z mistra vyzařuje Bůh, vědomí Já jsem a jeho moc, která rozpouští žákovy odstředivé síly a ego. Ty, kteří se k mistrovi obracejí o pomoc, chrání, vede k poznání a k vysvobození. Bez pomoci mistra nelze dosáhnout poznání Sebe ani Boha ani vysvobození. Žák se musí k mistrovi správně chovat, aby mohl mistrovu pomoc a milost přijímat.

 

Běda tomu, kdo pohorší jednoho z mých maličkých. Ježíš

6. 6. 2019

Jiří Vacek

Stále znovu a znovu se setkáváme s velmi svévolným a nezodpovědným chováním některých spíše nepravých než pravých hledajících. Myslí si, že si v duchovní oblasti mohou dovolit, cokoliv je napadne a to bez jakýchkoli následků. Nevěří, že ve všem působí jasná zákonitost nebo myslí, že oni jsou z jejího dosahu vyjmuti a nesklidí následky svého chování. Ježíš a ostatní praví mistři soudí přesně opačně a velmi nás varují před následky našeho zlého a nezodpovědného jednání. „Maličcí“ v Ježíšově výroku jsou začátečníci na stezce. Kdo je pohorší tím, že mluví špatně o mistrovi nebo o nauce, kterou učí, pro toho, říká Ježíš, by bylo lépe, kdyby jej hned utopili, aby unikl těžkým trestům za své neuvážené výroky.

 

Ještě přání k narozeninám pana Vacka

9. 6. 2019

hledající

... Láska je BOH,

BOH je láska.

S láskou píšem toto prianie človeku a vel´kému učitel´ovi,

ktorého si nesmierne vážim.

Prajem Ti Jirko všetko najlepšie k narodeninám,

šťastie a pevné zdravie v Tvojom úctyhodnom a požehnanom veku! ...

 

Mail z 15. 6. 2019

17. 6. 2019

Jiří Vacek, hledající

Vážený pane Vacku,

často na Vás myslím, mám Vás moc ráda. Musela jsem Vám to napsat, protože kdybych to neudělala, tak toho budu litovat do konce života.

Přeju Vám a paní Vackové jen to nejlepší.

 

Já je moje vše

21. 6. 2019

Jiří Vacek

Já jsem je moje vše: sebe si vědomým bytím, životem, i božskou rozumnou silou. Je mou cestou ve světě i dveřmi k mému božství a životu v něm. Je mou láskou, jejím štěstím a blažeností.

Je mým věčným božským životem, který pramení a tryská z mého božského Otce i Matky.

Já jsem je základ mé božské rodiny, jejímž jsem členem. V něm se podílím na všem božském, moudrém a krásném, co existuje.

Já jsem je můj Bůh a Já jsem členem jeho božské rodiny Já jsem.

 

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky