Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další poděkování za Morávku

21. 6. 2015

Magda K.

Nejdražší, milý pane Vacku,

předně se omlouvám za příp. chybějící diakritiku apod, protože ťukám do klávesnice jednoruč levou rukou. Odhodlala jsem se Vás oslovit poté, co jsem si dnes přečetla líčení Sáry Hromádkové o její návštěvě u "Marcelky z hor", které tolik vypovídá o srdečnosti, láskyplnosti a vděčnosti, které k Vám chová, a nebojím se už projevit.

Byla jsem v květnu na Morávce na meditačním soustředění úplně poprvé. Celou dobu mě provázely přívaly vděčnosti, radosti, štěstí, otevřenosti, byl to nepřetržitý proud obdarovávání, kterého se mi dostávalo. Nejraději bych si Vám sedla k nohám, když jste seděl na lavičce na sluníčku cestou z jídelny, a hrozně moc Vám chci poděkovat. Při Vašich vysvětleních, průvodních slovech, citacích, jsem často doslova nadskočila, jak se mě "dotýkalo", co jsem "slyšela", jakou blízkost jsem cítila poté, když jsem např. v přestávkách mezi meditacemi při četbě "narazila" na nějaký text, a Vy jste poté tento "citoval", vysvětloval. A jak mě "potěšilo", když jsem po návratu domů zjistila, že knihy, které jsem si zakoupila, obsahují právě texty, na které jsem tak intenzivně reagovala.

Ostýchám se vyjevit slovy, a stejně bych to nedokázala, jak moc jsem obdarovaná a vděčná. Za celou dobu pobytu jsem se i u všech ostatních setkávala s obrovským pochopením a vstřícností. Vím, že aby člověk u druhých toto vnímal, je potřeba se taky sám takto otevřít. A to, že jsem taková mohla být, je samo o sobě obrovským darem, který mi přinesl zpětně samá obdarovávání. Sama jsem před tím, než jsem potkala nauku, kterou předáváte, učíte, praktikovala metody buddhizmu Diamantové cesty. Naprosto mě "dojímá", jak jsou si blízké, jak téměř "jedno jsou", děkuji Vám nejen za toto pochopení.

8. den po návratu z Morávky jsem při chůzi po chodníku upadla tak, že mám zlomenou pravou ruku a dosti jsem si poranila obě kolena, to pravé skončilo se 7 stehy . . . Myslím, že při intenzivní práci na Morávce něco uzrálo a tímto odešlo, což je dobře. Tímto také vysvětluji příp. chyby v mailu. Vážený Mistře, nedokážu popsat, co se dělo při meditacích, bylo to velmi intenzivní. Ale Sára toho napsala tolik, co by určitě, kdyby to dokázali anebo se k tomu odhodlali, s vděčností popsali i jiní včetně mne, takže děkuji i jí.

Přeji Vám krásné, co možná nejzdravější letní dny,

s láskou Magda K.