Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dotaz k Sai Babovi

27. 12. 2010

Jiří Vacek, hledající

Dobrý den

Pane vacek, mám na Vás takový dotaz týkající se Sajiho Babi a jeho domnělé či faktické homosexuality a k tomu odpovídající sexualní praktiky. Víte o tom něco, Jsou to jen pomluvy nebo je na tom něco pravdy,

Vážím si Vás jako člověka znalého jógy, mystiky a jiných duchovních disciplín.

Jsem přívrženec Květoslava Minaříka, ale nemám možnost se na někoho obrátit z řad jeho žáků. Na p. studeného to jde jen písemně poštou, a nai není jisté, zda by na tuto záležitost odpověděl.

Děkuji za pravdivou a upřímnou odpověď.

S pozdravem K. Hrabák, 21.11.10

* * *

Odpověď

Vážený pane,

Nemám dostatek informací, abyh váš dotaz mohl zodpovědět. V takových případech je proto správné si jakýkoliv názor neutvářet. Z toho, co je veřejně známo, Sai Baba vykonal mnoho dobrého a z toho bychom měli vycházet.

Jinak je známou pravdou, že na nositele světla zlo útočí všemi způsoby včetně nejhorších pomluv. Ježíš byl například prohlašován za žráče a pijana vína. Mystik Molinos za nemravu. O Ramanovi Mahárišim sepsali celou pomlouvačnou knihu. Jak jsem pomlouván na Kauza-Vacek, si můžete přečíst sám.

Neměli bychom se proto o takové záležitosti příliš starat a věnovat se co nejvíc své praxi. I to je cílem zla: co nejvíc nám bránit v duchovním pokroku. Kdo se zabývá pomluvami, ten se Bohu nemůže věnovat. Kdyby Tomášovci místo sepisování pomluv se věnovali očistě svého charakteru a stezce k Bohu, nevytvářeli by si zlou karmu a současně by duchovně získávali.

Právě na nich je názorně vidět, jak lidé posedlí zlem ubližují zle i sobě. Zlo je vždy jen zlý pán a jediné, co je možné od něho očekávat, je opět jen zlo.

Vezměme si proto ze zla odstrašující příklad, který nabízí a věnujme se stezce k Bohu.

Jiří Vacek