Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projevy vzbuzené šakti

10. 6. 2013

Jiří Vacek

Ráno 5. 6. 2013 začínám psát kapitolu „Pravý karma jogín“. Necítím se zdravotně nejlépe. Na mysli leží nějaká tíha.

Na ranní meditaci u nás mi Jirka předává následující dopis. Přerušuji psaní a odpovídám.

Pozdrav a prosba

4. 6. 2013

Zdravím Vás srdečně pane Vacku,

od několika mých čtenářů na mém blogu jsem na Vás dostal kontakt.

Po přečtení několika statí Vašeho webu jsem nabil ujištění, že bych Vás mohl poprosit o radu. 28.5.2013 u mne byla probuzená Kundaliní. Nyní zažívám stavy, které jsou velice pozvolné, a které popisuji mj. na svém blogu.

Nejhmatatelnějšími příznaky je buď bodové (lokální) bublání nebo šimrání v pánevní oblasti kousek od mého ...ehm :-). Druhým projevem je bublání a šimrání v celé pánvi. Vnímám jakoby "tyč", která je postavená z tohoto bublání a šimrání, někdy až do oblasti těsně pod 3. čakru. Vše je spojené s tlakem (ne bolestí) nejprve ve spodní části mozku (první 3 dny), poté se tlak rozhostil do celého mozku ve fázích 1. pravá strana, 2. levá strana, poté šel tlak do přední části mozku, kde působil bodově především nad očima a poté se rozlil jakoby v kruhu a usídlil se dotýkajíce se vnitřní strany hlavy (mozku) v perfektním kruhu a jakoby dřímající tam mi občas během připomene, že je tam.

Já ho (ten tlak) dokáži svým mentálním pohledem vypustit nad hlavu v gejzíru, který přechází asi 1 - 2 metry nad mojí hlavou do směsi s vesmírnou energií a poté celá směs zkropí mé tělo tak, že cítím miliardy malých světelných jiskérek po celém těle.

Mohl bych Vás pane Vacku poprosit o nasměrování ? Vím, že vedení je uvnitř mne, do té doby než skutečně naváži komunikaci s mým "NadJá" bych Vás rád poprosil o pomoc.

Děkuji a přeji Vám spoustu trpělivosti s lidmi podobně zaměřenými jako jsem já a i ostatní.

Moc děkuji a jsem s láskou a světlem v nás..

M. N.

 

Odpověď:

5. 6. 2013

Milý příteli,

Dopisů, jako je váš, dostávám hodně. Nemohu zdaleka na všechny odpovídat pro nedostatek času, sil a zdraví – mému tělu je 82 let.

Většina tazatelů se navíc ptá na věci, které jsou uvedeny v mých knihách i jinde a měli by je proto ve vlastním zájmu sami znát. Chtít na mně, abych každému zvlášť vysvětloval i ty nejzákladnější znalosti o stezce, není reálné.

Ve vašem případě dát radu je zvlášť obtížné: neznáme se, nevím, jakou praxi děláte, jak dlouho atd.

Takže s těmito výhradami:

Zevní projevy vzbuzené šakti jsou podivuhodné, ale nemáme jim věnovat pozornost. Podstatné je vést stále sílu vzhůru a držet ji jako světlo nad hlavou, a to trvale, ať při práci nebo v klidové meditaci. Nikoliv upadat do transů, ale žít trvale se světlem neboli kundaliní nad hlavou. Kundaliní není nic jiného než duchovní světlo.

Pokud neděláte átmavičáru, obracení pozornosti na své Nadjá, tak je nemůžete nikdy poznat. Tato stezka je popsána v mé „Královské józe“.

Stezka světla neboli kundaliní je popsána v mých dvou knihách:

1) Stezka světla

2) Kundaliní jóga

Další podrobnosti o naší stezce, o veřejných meditacích atd. jsou na našem webu.

Zdraví Jiří Vacek