Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prožitek Boha

7. 10. 2016

hledající

Praha, 04.10.2016

Vážený pane Vacku,

Z celého srdce Vám děkuji za meditaci u Vás doma a za zážitek, který se mi díky Vám a skrze Vás přihodil.

Postesklo se mi po Hynkovi. Zmínil jsem se, že by bylo fajn, kdyby někdy navštívil náš seminář. Říkal jste mi, že toto je duchovní materialismus, že nelze plně spoléhat na osoby, ale jen na Boha. Já si Vám postěžoval, že bych Mu musel nejprve věřit a že Mu mnohdy vůbec nevěřím s tím, že to či ono přeci Bůh nemůže vědět a já to proto musím udělat za Něho. Povzdechl jsem si, že v hlavě přitom vím, že On to vše ví. Usmál jste se na mne a zeptal jste se mne, proč by to vlastně Bůh měl vědět. Já odvětil, že tomu tak musí být, jelikož stvořil tento svět.

Poté nastalo hluboké ticho. Má mysl, vše se zastavilo. Pak se díky Vám či skrze Vás stalo něco úžasného. Rouška mé nevědomosti na okamžik zmizela a já To uviděl. Byl zde Bůh. Živé, inteligentní, sebe si vědomé, láskou žhnoucí, blažené Jsoucno. Věděl jsem, že je to On, Stvořitel, nejvyšší absolutno. Byl opravdu živý a inteligentní. Bylo to neskutečně krásné. Já i On jsme byli jedno a přesto On byl mnohem více než já. V tu chvíli jsem pochopil…

Bylo to neskutečně krásné. Řekl jsem si, že Tohle chci. Že Tohle chci prožívat stejně tak samozřejmě a přirozeně, jako Vy…

Je pěkné provádět átmavičáru a prožívat své Já v aspektu átman či brahman jako nějaký stav rozšířeného vědomí. Ale až tehdy, kdy si uvědomíme, že je to opravdu živé a inteligentní, že je to jakási živá, inteligentní, neomezená a pečující bytost, ve které vše žije či existuje, tak pak je to teprve To pravé. Opravdu, stojí to za to To prožít.

Když po několika minutách zážitek zmizel, tak jsem si položil otázku, proč zmizel. Co je ve mně v nepořádku. Po několika minutách přišla odpověď v podobě prožitku, kdy jsem si uvědomil, že jedním z překážek jsou má podvědomá materialistická přesvědčení, že my lidé jsme páni tvorstva, nejvyšší inteligencí a že vše musíme zvládnout sami bez jakékoli pomoci, bez Boha.

Opět jsem si uvědomil, že jsou to mé nečistoty a chybná materialistická přesvědčení, která mně brání Jeho prožívání. Moc si přeji, aby se má mysl pročistila a já Mu mohl být blíže.

Děkuji Pánu Bohu a Vám za tento zážitek. Děkuji, že jsem tam na okamžik mohl být.

Váš,

K.