Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sen je varování

8. 12. 2011

Jiří Vacek

SMS, 12. 11. 2011

Dobrý den pane Vacku, dnes v noci se mi opět zdál o Vás sen. Viděl jsem, že až odtud odejde mistr - Vy, tak zmizí síla z vyšších sfér, která to tu vše udržuje, sjednocuje, která jako Brána nám dává možnost těchto sfér vůbec dosáhnout. Zmizel Bůh, zůstala pustina. Jestli to takto doopravdy bude, tak je mi moc smutno. . .

Děkuji za Vše a omlouvám se Vám za všechny těžkosti, které jsem Vám kdy způsobil.

S láskou, Bešorna Karel

 

Sen je varováním i napomenutím jak pro snícího, tak i pro druhé. Vše na tomto světě je pomíjivé. Má vždy začátek i konec. To platí i o nabídce duchovní pomocí neboli milosti boží.

Ta zdaleka není trvalá. Jednou zákonitě skončí a nikdo neví opravdu dne ani hodiny kdy se tak stane. Angličané říkají: „sklízej seno, dokud slunce svítí!!“ Když prší, sklizení sena se nedaří.

Obdobně platí pro pomoc mistra. Máme ji využívat jak nejlépe umíme a to bez odkladů a hned, protože nikdo neví, kdy mu bude  vzata, jelikož bez pomoci mistra dosažení poznání Sebe je nedosažitelné, taková ztráta je jen velmi těžce nahraditelná. Tělesné stáří osoby mistra v tomto směru mnohé napovídá. Co může následovat po jeho odchodu, sen napovídá.

Přesto se mnozí hledající chovají v tomto směru sami k sobě velmi lehkomyslně a jako blázni. Jakoby čas neběžel a nabídka milosti byla věčná. Jsou  vrcholně  pošetilí. Na druhé straně i oni mají vždy přesně to, co jim patří.

Blaze těm, kteří pochopí a využijí to, co se nabízí. Na prvém místě tak, že se svým vlastním a velkým úsilím připraví na přijetí duchovní pomoci a využijí ji v nejvyšší míře.

S tím je nezbytné začít právě dnes, právě teď. Již zítra může být pozdě a to na velmi dlouho. Někdy na celá dlouhá vtělení.