Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční zážitky

18. 4. 2016

Martin Č.

Praha 9. 4. 2016

Vážený a milý pane Vacku,

rád bych Vám napsal o svých vnitřních prožitcích, které jsem měl v období kolem Velikonoc. Vnímal jsem, že bude dobré je napsat, takže píši.

Vrátil bych se k úplňkové předvelikonoční středě 23. 3., kdy jsem se v noci asi na hodinu probudil a zažíval Jednotu, ale spíše šaktickou, spíše ve Světle. Na meditaci u Vás v ten den odpoledne pak byl na nějakou chvíli opět prožitek Jednoty nebo, radši napíšu, téměř Jednoty, tentokrát více v aspektu Vědomí. V tu středu jsem měl ještě jeden zajímavý moment: Když jsem se chystal odjet k Vám autem, našel jsem na silnici penízek – kovovou desetikorunu.

Ve čtvrtek 24. 3., když jsme odjížděli vlakem na Slezsko, našel jsem na Hlavním nádraží další penízek – kovovou korunu. I když je to malá mince, byl jsem vnitřně rád, že jsem ji zvednul.

Na meditaci u Vás, na Velikonoční pondělí 28. 3., Čapek zmizel, byla to krásná, celkem klidná Jednota vedle Vás sedícího v křesle. Vědomí zastínilo ego a jeho neklid, to aspoň dočasně zmizelo. Pak jste šel do kuchyně a ego se, bohužel, opět vylouplo. Ale byl to šťastný zážitek, blažený nepřítomností ega. Bylo to duchovní naplnění nalezení penízku – desetikoruny. DĚKUJI!

Čtvrtek 31. 3., ranní meditace u Vacků: Zřejmě naplnění nalezení druhého penízku (1Kč). S pomocí Mistra a velkého vlastního úsilí opět na chvíli blažená Jednota.

V noci z úterý na středu 6. 4. jsem v polospánku uslyšel „Zemřeš“. Pak u Vacků na meditaci Čapek opravdu na chvíli zemřel v Jednotě nebo aspoň stavu tomu blízkém. Píšu, tomu blízkém: V tomto stavu je tělo a mysl pohlcena Vědomím, Vědomí převládá, ale stále lze vnímat vásány, zejména city v oblasti hrudi, které tam jakoby pod pokličkou bublají.

Na konci meditace jste nám řekl, že nám dosažení dobré meditace trvá dlouho, zdali sami něco děláme. Zřejmě jsem pod vlivem tlaku světa polevil a Vaše slova mě v dobrém slova smyslu „nakopla“. Právě, když svět tlačí, je naopak potřeba co nejvíce meditovat. Děkuji!

Rovněž moc děkuji za možnost meditovat u Vás doma, a že se nám, navzdory Vaším nedávno prodělaným zdravotním potížím, s takovou láskou věnujete!

Se srdečným pozdravem Vám a paní Milušce!

Martin Č.