Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výběr z SMS 07/2015

25. 7. 2015

Jiří Vacek, hledající

SMS, 12. 7. 15

Mám Vás pane Vacku moc rád a za všechno moc děkuji.

Honza H.

 

SMS, 14. 7. 15

Děkuji za ochranu a navigaci a těším se na zítra. Děkuji za vše.

Martin

 

SMS, 15. 7. 15

Ďakujem Vám za dnešní meditaci! Aj keď bol zvonku hluk, nerušilo to a meditovalo se výborne, ešte raz ďakujem.

Z.

 

SMS, 20. 7. 15

Milý pane Vacku,

moc vás zdravíme a děkujeme za vaše působení v našich životech. Honza čte vaše paměti a oběma nám to pomáhá. Jsou velkým povzbuzením pro nás oba, zvláště nyní.

Děkujeme a přejeme krásné dny.

Hromádkovi

 

SMS, 21. 7. 15

Dobrý den, pane Vacku,

Děkuji za váš článek na webu z 18. 7. „Nepřemožitelná nevědomost“. Máte pravdu, ego je děsivé a mrzí mě to. Omlouvám se a rád bych se těch svých nesmyslů zbavil. Něco dělám špatně. Je zde stále nějaký strach.

Zdravím vás s p. Miluškou

* * *

Je opravdu vzácné, když nějaký hledající na mé upozornění, které vždy směřuje k jeho prospěchu, mně dá za pravdu. Většina je hned odmítne: „Nemáte pravdu“ a odpovídají proudem nepřátelských citů, které na mne vychrlí. Ego přece vždy musí mít pravdu. Menšina souhlasí, ale následuje ono příslovečné ale: v jeho případě se mýlím. Jen vzácně „mám pravdu“.

Proto jen nerad a málokdy někomu něco říkám i když chyby, kterých se dopouští, jsou zřejmé. Raději mlčím. Škoda námahy a proč si dělat nepřátele.

Jak se však chtějí takoví hledající čistit a zlepšovat, opravdu nevím. Při tom právě na očistě jejich pokrok závisí. Sama skutečnost, že „nemají chyby a nedostatky“, je neomylnou známkou nedostatku největšího, jímž je samo ego. Místo, aby je rozpouštěli, tak je pečlivě chrání a posilují, aby nepřišlo ke škodě.

To, že ego má strach, je zákonité. Opustilo zdroj svého zabezpečení, ochrany a dobra, zůstalo samo a musí čelit svými omezenými silami a možnostmi světu, který klade na ně, na zabezpečení jeho pouhé existence značné a tvrdé požadavky.

Trvalé rozpuštění strachu a existenční úzkosti je možné pouze plným návratem k Bohu. To se děje obnovením vědomého spojení s ním v pokoře a odevzdanosti do jeho záchranné moci. Jiné řešení neexistuje a kdo je nabízí, není z Boha ani nepřichází v jeho jméně.

I nejchytřejší zlo je naprosto nesmyslné, protože může přinést vždy jen samo sebe: utrpení a nesvobodu. Kde by se v něm vzalo něco dobrého, když je zlé?