Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z došlé pošty, 23.11. 2017

24. 11. 2017

Jiří Vacek, hledající

Dobrý den, pane Vacku,

obracím se na Vás s netradiční prosbou - pokud však nejsem první, jak poznáváte z předmětu emailu, berte jej  a prosím dále jako bezpředmětný.

Na webu jeziskovavnoucata.cz si jeden klient - osamělý člověk z domova pro seniory, zapsal jako své vánoční přání setkání s Vámi. Jeho přání mi připadá zajímavé, neotřelé, mohlo by být obohacující pro obě strany... já však nemohu udělat více, než se pokusit kontaktovat Vás a jménem pana Antonína Vás poprosit o trochu Vašeho času, který byste mu mohl případně věnovat. V případě Vašeho souhlasu všechny podrobnosti zjistím. Předpokládám, že cestovat mu zdravotní stav nedovoluje. Netuším, nežádám-li od Vás ve Vašem úctyhodném věku mnoho...ale třeba budete mít na Moravu cestu :-)

Děkuji Vám za Váš čas a případnou odpověď,

S pozdravem a přáním příjemných dní
…………………………………..

 

Vážená paní,

Děkuji za dopis. Pro nemoc a své vysoké stáří nemohu nikam cestovat a i jinak musím své činnosti omezovat podle svého tělesného zdraví. Možnost setkat se je na veřejných meditacích ve Spolkovém domě Prahy 13, které se konají jednou měsíčně v sobotu a to po celý rok s výjimkou léta. Pokud se takto nelze setkat tělesně, jak navrhujete, je možné navázat (alespoň) spojení duševní a to prostřednictvím praxe uvedených v mých knihách.

S pozdravem Jiří Vacek

 

* * *

 

Hned následující den po prvním dopise, přišel druhý s obšírnou a naléhavou žádostí o písemné povzbuzení pro stejného pána, ale od jiné osoby, zřejmě ze stejné skupiny.

Nevěřím příliš v účinnost takovýchto zevních projevů, ale tělesně jsme spolu na tom s oním pánem se zdravím stejně, tak jsem sedl a napsal:

 

Milý pane Antoníne,

Je dobře, že se zajímáte o základní otázku člověka „kdo jsem?“. Přeji Vám dobrou rozlišovací schopnost při čtení mých knih, ale hlavně zkoušejte prakticky způsoby, jak dosáhnout poznání Sebe. Nestačí pouze číst, je třeba to i dělat.

S přáním mnoha úspěchů na stezce poznání Sebe,

Jiří Vacek

 

* * *

 

SMS 24.11.17

Dobrý den,

Děkuji za dnešní meditaci. Nešlo mi se dnes u Vás moc soustředit, ale teď, s menším zpožděním, opět cítím to požehnání Vašeho světla.

Děkuji za vše,

…….