Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další dopis

16. 12. 2014

Martin Tomeš

Drahý Mistře,

Ačkoliv jsem Vám to již trochu neohrabaně říkal do telefonu, chci ještě jednou tímto vyjádřit, jak moc mě mrzí situace, která v našem společenství nyní je a útoky, kterým jste nyní vystaven od části těch, kterým tak nezištně pomáháte.

Chci Vás takto hlavně ujistit, že ačkoliv nejsem možná ten nejbystřejší z Vašich žáků, tak Vás mám opravdu upřímně rád a velmi si vážím Vaší pomoci a péče, kterou mi věnujete, a která je vpravdě nedocenitelná.

Vždy jsem byl a vždy budu na Vaší straně, stejně jako Vy vždy stojíte při mně v zájmu mého nejvyššího Dobra a Štěstí, což za ty roky díky Bohu a Vám již hmatatelně cítím – každým dnem stále více a více.

Upřímně moc nechápu, jak je možné, že takováto politováníhodná situace, jako je nyní, vznikne přímo uvnitř skupiny. Zvenčí, budiž. Ale sám se pokoušet zlikvidovat něco, co mně samotnému prospívá a čeho jsem součástí? Nevidím v tom žádný smysl, žádnou logiku, jen zlo.

Nemám problém s tím pochopit, že každý na vše nemá stejný názor, pokud je tento vyjádřen slušně a věcně. Stále si myslím, že mnoho lidí v naší skupině věcně debatovat neumí a že je třeba se toto učit, takže mi přijde v pořádku a jistým způsobem osvěžující, když někdo prezentuje na nějaké téma svůj pohled, ale, jak říkám, věcně, v klidu a bez osobních výpadů jako to např. teď nedávno udělal Petr Kouba. Ale útočit na Mistra, napadat jeho osobu a hledat chyby na tom, který je zdrojem veškerého požehnání a navíc i prvotní příčinou existence celé naší skupiny, to mi přijde opravdu nepochopitelné.

Podle mne, buď člověk věří a cítí, že je pro něj Mistr nejvyšším dobrem a pak by se měl snažit ze všech svých omezených sil toto dobro opětovat. Anebo, jak zaznělo v nedávných výpadech proti Vám, si někdo může myslet, že Mistr pro něj dobrem není a vidí na Něm chyby, a pak ale nechápu, proč potom lidé s takovýmto názorem mají zájem s Vámi meditovat.

Děkuji Vám, že díky Vaší Milosti já to, kde a v čem je opravdové Dobro, již chápu.

Navždy Váš – stále více a více

Martin Tomeš

Praha, 12. 12. 2014


PS: děkuji za vše