Jdi na obsah Jdi na menu
 


Píší nám Krutinovi

16. 4. 2015

přátelé Jiřího Vacka

Pro informaci: tento článek zveřejňujeme až po uveřejnění „Prohlášení“ Krutinových. To vyšlo na jejich webu 14.4.2015 večer, neboli dříve než tento náš článek, aniž by Krutinovi vyčkali na naši odpověď na jejich níže uvedený e-mail.


Dne 13. 4. 2015 jsme v 23:35 obdrželi následující e-mail, který nezkrácený a bez gramatických oprav otiskujeme:

Momentální aktuální přátele Jiřího Vacka,

Nevím nic o tom, že bych něco někdy napsal pro váš web: http://www.pratelejirihovacka.cz.

Také nevím, že bych někdy na jiných webech umožnil přebírání mých článků – článků Jiřího Krutiny.

Proto váš žádám o stažení mých článků z vašeho webu, které jste zde umístili bez mého souhlasu a dovolení, které jsem nenapsal pro vás, ani si nepřeji, aby zde byli zveřejněny a mé jméno jakkoliv spojováno s vaším webem.

Prosím věnujte tomu náležitou pozornost a do 48 hodin je odstraňtě, jinak budu nucen podniknout příslušné kroky.

Další otázkou je, kdo vám dovolil, případně s kým jste jednali, že jste provázali linky z vašeho webu na web: www.jirivacek.cz, do jeho e-shopu.

Provozovatel a majitel tohoto webu o tom nic neví a do dnešních dnů se nic nedozvěděl a s nikdo z vaší strany o tom nejednal s provozovateli webu www.jirivacek.cz.

Děkujeme, že budete věnovat náležitou pozornost výše uvedeným skutečnostem.

Jiří a Eva Krutinovi.

 

Naše stanovisko

Jiří Vacek dal souhlas se zřízením webů se svým jménem jirivacek.cz a jirivacek-satguru.cz s tím, že budou uveřejňovat jeho názory. Tento slib zřizovatelé webů nedodrželi a odmítají na nich příspěvky J. Vacka uveřejňovat, ale naopak uveřejňují na nich nepřátelské útoky na něj. Cílem je znemožnit J. Vackovi svobodné vyjadřování jeho názorů.

Proto jsme zřídili web pratelejirihovacka.cz, aby Jiří Vacek mohl zveřejňovat své názory i názory svých přátel.

Současně jsme byli obviněni, že neotiskujeme na našem webu příspěvky J. Krutiny.

Abychom přispěli ke zlepšení vztahů v našem společenství a vyvrátili námitku, že nezveřejňujeme názory J. Krutiny, uveřejnili jsme jeho následující články, se kterými souhlasíme:

  • Mistr je hlavně žákem svého mistra
  • Než se zabývat novými a vyššími stezkami, stačí stezku praktikovat
  • Téma odevzdanosti je vždy pro ego ožehavá věc

Jelikož s jejich uveřejněním J. Krutina nesouhlasí, tak jsme je na jeho přání stáhli 14.4.2015.

Provázanost linky z našeho webu s webem jirivacek.cz mělo jediný cíl: usnadnit zájemcům objednávky knih nakladatelství Jiří Krutina – Vacek a tím zvýšit jejich prodej. Nerozumíme proto, proč proti tomuto zlepšení ve prospěch svého nakladatelství Jiří Krutina protestuje. Pokud však na svém nesouhlasu trvá, tak je ke škodě nakladatelství zrušíme.

Jak jsme si ověřili, „linky“ se považují za běžný odkaz, na který se nevztahuje žádný právní předpis, a proto jejich vytvoření nevyžaduje jakýkoliv souhlas. Přesto je rušíme a to čistě z naší dobré vůle, protože chceme vyhovět i tomuto poněkud zvláštnímu přání manželů Krutinových.

Přátelé Jiřího Vacka