Jdi na obsah Jdi na menu
 


Síly nepřátelské poznání završují své dílo

5. 2. 2015

Petr Kouba

Zevně se nám současná situace ve společenství podává jako rozpory pár jedinců z "Modrého webu" nebo jako individuální boj Jiřího Vacka s neexistujícím zlem atd.

Když se ale nyní po pár měsících podíváme, k čemu skutečně došlo, zjistíme, že k postupné likvidaci Buddhy, Dharmy a Sanghy. Tedy třech nejcennějších klenotů, které jsme měli střežit jako oko v hlavě. Síly nepřátelské poznání jsou velmi lstivé a postupně ovládly mysli těch, kteří jim dopřáli sluchu a zanedbávali očistu.

Tyto síly nejprve docílily toho, že ovládly klubovnu, místo určené pro všechny upřímné hledající ke společným meditacím, kam Mistr i přes svůj vysoký věk a špatný zdravotní  stav docházel třikrát týdně. Společná meditace s Mistrem je pro síly nepřátelské poznání samozřejmě nejnebezpečnější, protože jsou při takovéto meditaci přímo napadány a rozpouštěny Mistrovým světlem a září Vědomí. Zákonitě musely následovat semináře, kde se také medituje společně s Mistrem.

Po té bylo Mistra nutno umlčet, aby již nemohl hlásat pravou nauku, a tak přišly na řadu webové stránky, pro jistotu hned oboje - žluté i modré.

Ani toto ovšem zlu nestačí. Ještě stále tu totiž zůstává Maháriši a átmavičára. Postupně tedy podkopává autoritu Mahárišiho, jako mudrce zaseklého někde v minulosti. Nenápadně se nám podsouvá, že již nemáme uctívat fotky polonahých mudrců na zdi atd. Všichni, kdo mají zkušenost, jak obrovskou sílu má fotografie Mahárišiho, jistě pochopí, proč si zlo nepřeje, aby nám takový zářič světla a vědomí „visel na zdi“.

Místo átmavičáry, dotazování sebe máme provádět dotazování druhých. Máme nechat ego svobodně povstávat a vyjadřovat.

Síly nepřátelské poznání nám dokonce tvrdí, že více duchovního pochopení nalézáme u nacistických a komunistických filozofů. Ti jsou přeci mnohem lepší než "všichni Mahárišiové dohromady".

A tak zlo pomalu završuje své dílo a připravuje své nositele v podstatě o vše:

 - Mistra

 - Meditační klubovnu

 - Meditační semináře

 - Duchovní nauku

 - Stezku átmavičáry

 - Ramanu Mahárišiho a všechny indické mudrce od 13. století dále

 - A pro jistotu i o fotografie Mahárišiho

Síly nepřátelské poznání budou samozřejmě reagovat tvrzením, že Jiří Vacek se sám rozhodl, že již nebude chodit do klubovny a jezdit na semináře atd. To již ale bylo několikrát vysvětleno jinde. Je prostě určitá úroveň, za kterou se již nedá jít. Je to podobné, jako byste po Mistrovi chtěli, aby chodil „do hospody“.

Je až s podivem, s jakou obrovskou rychlostí dokázaly síly nepřátelské poznání rozmetat vše to, co zde Jiří Vacek celý život budoval.

Stačilo na to pár měsíců!

Ti, kteří dopřáli sluchu těmto silám, jsou jako člověk, který se s velkou námahou šplhá po laně na vrchol hory. Když mu uklouzne noha, tak se během okamžiku zřítí dolů a veškeré vynaložené úsilí je ztraceno a v tom lepším případě ho zachytí záchranné lano.

Nevím, jestli na duchovní stezce existuji podobná záchranná lana.

Ti, kteří se ještě nerozhodli, ať si zkusí představit, kam se nás zlo snaží nasměrovat. Ať si doma „vymění fotografii Mahárišiho na zdi“ za fotografie Marxe a Nietzscheho, tedy těch filozofů, u kterých "Jóga vědomí" nachází mnohem větší duchovní porozumění než u Mahárišiho. Nebo rovnou za fotografie následovníků jejich myšlenek – Stalina a Hitlera.

Ještě stále vám to připadá, jako přirozený vývoj naší duchovní školy?


Petr Kouba

2. února 2015