Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpochybňování nacistických zločinů Peterem Wilbergem

11. 2. 2015

Petr Kouba

Co se dovídáme z facebookových stránek Petera Wilberga (adresy k ověření jsou v textu) o 1. a 2. světové válce a o Holocaustu?


 - 1. a 2. světovou válku vyvolali Angličané a ne Němci!

 - Osvoboďte se od celoživotního výplachu mozku o zavraždění 6 miliónů židů v plynových komorách.

 - Cyklon B byl v Osvětimi používán k záchraně lidských životů (desinfekce budov, oděvů atd.).

 - Jediné skutečné plynové komory, které byly v Osvětimi vybudovány, byly určeny k ochraně obsluhujících vojáků.

 - Trvalo by 70 let než by bylo možné zpopelnit všechny vězně, o kterých se tvrdí, že byli v Osvětimi zavražděni.

 - Zeď v Osvětimi, u které byly údajně zastřeleny stovky vězňů, v sobě nemá žádné díry po kulkách.

 - Vězni z Osvětimi, kteří slyšeli, že sprchy jsou ve skutečnosti komorami smrti, byli nakonec velmi příjemně překvapeni, že se jim dostalo teplé sprchy a následně řádného teplého oblečení, které bylo pečlivě dezinfikováno Cyklonem B, aby nedostali nějaké choroby.

 - Jediní, kdo v 2. světové válce používali koncentrační tábory k vraždění lidí byli Američané.

 - Po skončení druhé světové války bylo zabito celkem 11 miliónů Němců. Při spojeneckém bombardování Německých měst zemřelo mnohem více Němců, než všech národností ve všech nacistických koncentračních táborech dohromady.


Tyto a mnohé další názory v podobném duchu prezentuje Peter Wilberg na svých facebookových stránkách https://www.facebook.com/peter.wilberg.9 .

Také zde propaguje stránky http://holocaustdeprogrammingcourse.com, které jdou až tak daleko, že tvrdí, že Osvětim nebyl žádný „Tábor smrti“, ale spíše pracovní tábor, kde bylo vězňům k dispozici vše potřebné k plnohodnotnému životu:


 - Zubní ordinace

 - Divadlo

 - Kino

 - Knihovna

 - Bazén

 - Sauna

 - Kancelář přání a stížností

 - A mnoho dalšího


Toto jsou tedy názory mistra Jógy vědomí Petera Wilberga.

Jiří Vacek ho odhalil hned na začátku, viz článek Od Ramany Mahárišiho k P. Wilbergovi? když o něm napsal : “Odsudek Ramany Mahárišiho a přijetí vlivu M. Heideggera určitě o P. Wilbergovi něco vypovídá. Stejně tak jeho charakteristika jako „autora s etnickým německým a židovsko-německým pozadím“. Většina Němců a jejich příznivců je více či méně pod vlivem přesvědčení o vlastní, německé výjimečnosti a proto i nadřazenosti nad druhými. Otázka, jak je tomu s P. Wilbergem, je proto ve výše uvedených souvislostech oprávněná."

I to že oblíbení hudební skladatelé Petera Wilberga - Brückner a Wágner byli zároveň oblíbení autoři Adolfa Hitlera o něčem vypovídá. Stejně jako filozofové Nitzsche a Heidegger.

Já jsem to s fotografií Hitlera na zdi, viz. článek Síly nepřátelské poznání završují své dílo myslel spíše obrazně a nadneseně, ale bohužel vidím, že jsem nebyl daleko od pravdy.

Nyní v době oslav 70. výročí osvobození Osvětimi, kdy bylo možné v televizi vidět mnoho dobových videí a fotografií, jak to skutečně bylo s těmi bazény, saunami a divadly pro Osvětimské vězně, vyznívají výše uvedené názory zvláště tragikomicky.

Stále jsme se ještě také nedozvěděli, v čem je učení nacistických (popř. komunistických) filozofů lepší než učení Ramany Mahárišiho, viz „Duchovní manifest pro náš věk“ Jógy vědomí. Cituji: „Mám na mysli například Marxe a Nietzscheho, o ostatních, kteří žili ve stejné době jako Maháriši, ani nemluvě. U těchto filozofů a myslitelů nacházíme jasnější a hlubší pochopení jak v oblasti světských věd a poznání, tak i „duchovního“ vědomí a vhledu než u všech Mahárišiů (východních a neo-východních učitelů jako byl on) dohromady.”

Petr Kouba

8.2.2015