Jdi na obsah Jdi na menu
 


DVD 02 - Meditace v Přerově 1999

dvd_2.jpgdélka: 120 min

DVD obsahuje záznam z veřejné meditace v Přerově v roce 1999, kterou vede duchovní učitel a spisovatel pan Jiří Vacek.

Je praktickým meditačním průvodcem pro všechny hledající, kteří touží nalézt své pravé Já, naši božskou podstatu, na kterou jsme zapomněli a kterou máme jakožto cíl všech duchovních stezek v sobě znovu objevit. Z nahraného videa je možné čerpat nejen návody, jak na stezce sebepoznání správně postupovat, ale také mocný duchovní vliv, který naše vlastní úsilí podporuje a směruje přímo k uvědomění si sebe sama.

DVD je vhodným doplňkem i pro ty hledající, kteří nemají možnost pravidelně meditovat s mistrem či společenstvím. Při správném vnitřním naladění tato meditace nahrazuje satsang a vytváří spoj s mistrem a jím podávanou naukou, která v tomto případě vychází z učení Šrí Ramany Mahárišiho.

 

Obsah DVD


1. PRÁNÁJÁMA

V této hodinové meditaci se spojujeme s božskou inteligentní mocí (Šakti), ke které se obracíme s láskou a prosbou o pomoc a očistu. Učíme se otevírat jejímu působení v nás, které energetizuje naše duchovní tělo a jeho centra, která jsou obvykle neaktivní, a tudíž v našem životě nepůsobí (například duchovní srdce, sahasrára, centrum pod nohama apod.) a zároveň v tomto cvičení pracujeme na vytvoření těla světelného, které je nezbytné pro duchovní život po odložení našeho hmotného těla.

 

2. MEDITAČNÍ ŘADA NA POZOROVATELE

V druhé části se postupně učíme pracovat se svou pozorností tak, aby se stala naším pomocníkem a obrátila se na místo ke světu, tělu a mysli k nám samým, k Tomu, co skutečně jsme. Za pomoci meditace s realizovaným mistrem, který tuto věčnou Pravdu v sobě uskutečnil máme možnost i my objevovat sami pro sebe, jakým způsobem funguje pozornost vědomí a jaký zásadní vliv na náš život vnitřní i zevní má. Při správném praktikování uvedené řady na pozorovatele poznáváme sami sebe a začínáme žít skutečný duchovní život ve vědomí Já jsem.

 


e-shop