Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ďakujem Vam

13. 12. 2009

Ján Štefko, Jiří Vacek

Mily  Pan Ing. Jiri Vacek,  

Uprimne Vam Dakujem za Vasu neocenitelnu a nesmiernu milost, pomoc a ochranu. Vdaka Vam ma teraz  tento zivot pravy zmysel. Som ozaj vdacny a velmi pekne Vam Dakujem.

Moje meno je Jan Stefko. Som narodeny  20.08.1984 v Hnusti na Slovensku. Tieto vianoce to budu 4 roky ako som sa o Vas dopocul od kamarata Mariana Kuvika. Zucastnil som sa na meditacnom seminary v Jedlovych  Kostolanoch uz dvakrat s kamaratmi z Rimavskej Soboty, s  maminou Zelkou a tento rok aj s  priatelkou menom Laurika Maica. Myslim, ze si ma pametate lebo som trocha rusil pri meditaciach tym ze som Laurike prekladal. Som naozaj vdacny,ze som konecne zacal pisat tento dopis. Trvalo mi skoro mesiac ho zacat pisat.

Pisem Vam, lebo 27.10.09 som mal nasledujuci sen:

Po tom ako som chcel opustit miestnost po spolocnej meditacii s Vami a s dalsimi hladajucimi priatelmi, ste ma pozval aby som k Vam pristupil blizsie. Bolo to vo vnutri miestnosti, ktoru som nepoznal. Sedel ste v kresle a nohy ste mal prekrizene, ako Pan Krutina. Ako nahle som k Vam prikrocil velmi blizko, tak ste sa mi uprimne a priamo pozrel do oci. Ja som okamzite pri ocnom kontakte zisiel na kolena a citil som ako ma istym sposobom ucite pocas nasho zrakoveho kontaktu. Po chvili velmi silneho pozerania sa mi do oci, ste mi ukazal miesto v miestnosti, kde sa mozem napit. Tak sme spolu isli, naliali sme si z cistej cerstvej vodicky a napili sme sa. Bolo to velmi osviezujuce. Potom ste mi este povedal, aby som sa snazil viac meditovat. Zmienovali ste sa o Marianovi Kuvikovi, Michalovi Durovi a dalsich hladajucich kamaratoch, ze by som si z nich mal brat priklad a usilovat ako usiluju oni.

Za tym sa nachadzam v iducom plnom autobuse na ulici kde byvala starka a teraz byva otec. Stojim v ulicke a stlacam stop, lebo chcem vystupit. No sofer nereagoval, tak som ho upozornil, aby zastavil. On nezastavil, tak som mu na to zacal nadavat a byt k nemu hruby. Pozoroval som, ze nekonam spravne a ze by som sa mal chovat slusne, no nemohol som konat inak. Potom sofer zastavil, pretlacil sa pomedzi ludi ku mne, aby sme tak kamaratsky zapasili. Mal som pocit, ze sa priatelsky bijeme. Cely koniec snu si uz nepametam. Takze toto sa mi snivalo.

Mam pocit, ze tento sen ma isty zmysel. Mohli by ste mi prosim Vas povedat co znamena?

Prepacte, ale mam este viac otazok.

Mohli by ste mi tiez prosim Vas povedat ake je vhodne zamestnanie ci povolanie pre moju osobu v tomto svete?

Partnerka Laurika  ma problem so spankom. Spi velmi kratko, prerusovane a prebudza sa unavena. Ako jej mozem pomoct?

Opet Vam ozaj Dakujem za Vsetko co pre nas vsetkych hladajucich robite. Vopred Vam Pan Vacek velmi Dakujem za Vasu pomoc.

Prajem Vam a Vasej rodine vela Lasky.

Jan Stefko, 30.11.2009

* * *

Odpověď:


Milý Jano,

takových dopisů přichází hodně a není v mých silách na všechny odpovídat a také nejsem vševědoucí ani nemohu být. Tím je jen Bůh sám.

Tvůj prvý sen je zřejmý: dostal jsi duchovní pomoc, chceš-li zasvěcení, pohledem. Je to velký dar. Važ si jej a plně jej využij ve své snaze.

Druhému snu nerozumím. Asi je obrazem nějakého vnitřního rozporu o tvém směřování. Karma, osud tě umisťuje někam, kam nechceš nebo rozpor svět a stezka? Každý sen také nemá jasný význam ani není nutně duchovní.

Pokud něco nevíme, třeba jaké volit zaměstnání, prosme Boha, Ducha svatého, aby nás osvítil. Prosíme-li dostatečně vytrvale a upřímně, odpověď nějak přijde. Myslíme-li to s cestou vážně, volíme takové zaměstnání, při kterém nám zbude dost času a sil na stezku.

Spánek se zlepší, usínáme-li uvolnění a soustředění na Boha. Vnitřní pránájáma nás také nabíjí energií.

Zdraví Jiří Vacek