Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další „vynucený dopis“

8. 7. 2009

Jiří Vacek, Antonín Valášek

Vždy jsem dychtivě četl zkušenosti hledajících, které prožívali na stezce. Byly pro mne nejen velkým povzbuzením, ale i poučením o tom, co se na stezce děje, co vše je možné a podobně.

Proto když mně přátelé vyprávějí nebo telefonují o svých zážitcích na stezce, tak je prosím, aby je pro povzbuzení a poučení druhých sepsali. Někteří mně vyhoví, jiní slíbí, ale nic nenapíší. Tak se část těchto zážitků ztrácí, což je škoda.

V našem případě mají navíc tyto zkušenosti přátel i velkou vypovídací schopnost. Dokazují, jak je naše stezka účinná i hodnotu vedení, které se jim na ní dostává.

Ty, kteří jsou zlí a nepřátelští Bohu, tyto dopisy uvádějí do stavu zuřivosti. Dobře vědí proč. Jasně a přesvědčivě vyvracejí jejich lži a pomluvy o falešném guruovi, nesprávné stezce a zaslepených žácích.

Proto si vymysleli pojem „vynucené dopisy“, aby tato svědectví, kterých je již na stovky, znehodnotili. Podstrkují čtenářům – jako vždy bez důkazů – přesvědčení o jejich neplatnosti – jsou vynucené. I kdyby byly – což nejsou – jsou zkušenosti, které přátelé líčí, vynucené?

Tyto dopisy jsou také zrcadlem protějšku našeho webu, jejich KV. Oni jen chrlí jednu lež a pomluvu na nás za druhou, o ničem duchovním nepíší, protože nemají o čem a také je pravé duchovno nezajímá. Jejich ideálem je mistr, který je komunistou z přesvědčení. Tím se jasně i ke komunistům přihlašují. Naším mistrem je Ramana Maháriši. K němu se nejen hlásíme, ale – což je podstatné, jeho učení – átmavičáru i provádíme. Z toho je zřejmé, kam patříme my a kam oni. Ve lžích a pomluvách se komunistům plně vyrovnají.


Ctihodný mistře,                                                                                           

Píši Vám o své zkušenosti, jak jste chtěl. Udála se v noci z 1. 6.  na 2. 6.

Začala přibližně 20:00 a skončila v 6:00, kdy jsem se najedl a poté oddal spánku, z obavy před vyčerpáním či sebepoškozením. Patrně bych v ní dál pokračoval, protože nic takového jsem před tím nezažil. V mysli mi stále vyvstává slovo nydydjásána. Mohl by jste mi vysvětlit nebo vyložit význam, prosím. Nyní bych zkušenost více přiblížil.

Má zkušenost byla vyvrcholením studia děl Vašich i vámi doporučených a samozřejmě duchovní praxe. Usmyslel jsem si, že neexistuje poloha těla nebo denní doba, kdy se nemedituje a tak jsem si večer četl a navodil meditační stav, před tím (což jsem Vám zapomněl říct) jsem vypil asi 1 litr pu-ehru (je to nejsilnější černý čaj). Já hlupák jsem si myslel, že budu spát a výsledek byl tento. Potom jsem zhasl a pokračoval v meditaci, která jakoby byla milostí, protože byla naprosto samovolná. Moje pozornost se upínala k Já, k vědomí sama sebe, ale i k předmětům (tělo, místnost, mysl a různé vize světel a mistrů). A čím déle trvala. tím víc jsem si uvědomoval, jak je silná a nepřerušovaná. Neustále jsem setrvával v sobě a uvědomoval si – tady jsem Já a tady jsou předměty uvědomované a stále budu Já, byl jsem v jakémsi oproštění, byl jsem blažený, nenudil jsem se, prostě jsem si uvědomoval – mysl je činná, tělo neusne a různé mystické jevy, kterých mám hojnost, taky neustanou. Zvlášť jeden mě zaujal – stál jsem a přijel ke mně na koni král či křižácký rytíř a uťal mi hlavu a já jsem tam stál dál. Opakovalo se to několikrát, snad je to výsledek toho, že pojím jógu s mystikou. Prosil bych o bližší vysvětlení. Při této meditaci jsem rozpustil mentální blok, rázem jsem pocítil změnu, jakousi neotřesitelnost v Bohu. Promiňte můj sloh, rozpomínám se na zkušenost a nechci se ztotožňovat s myslí, chci setrvávat v sobě, vysloveně mě to baví. Svět, bytosti jím posedlé a jeho zábavy mne unavují. Doufám, že můj dopis opravíte, jsem spíš zvyklý telefonovat nebo psát SMS, děkuji. Děkuji za všechno. Jste pro mne vtělením boží milosti a asi nepřežiju váš tělesný odchod z tohoto světa. Doufám, že zůstanete přítomen aspoň duchovně a budete mě dál ovlivňovat.

Na závěr bych Vám chtěl věnovat báseň z dob, kdy mně ještě napadaly, děkuji, děkuji za všechno.

Navždy Váš žák

 Antonín Valášek, 5. 6. 2009