Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děkuji Ti Božská sílo

12. 3. 2013

Jana K.

Vážený pane Vacku,                                                                        

moc málo Vám píšu, ale vězte, že je to proto, abych Vás neobtěžovala. Nesmírně si Vás vážím, Vaší práce pro nás, kteří hledají, padají, zvedají se a pořád dokola, jen nechtějí  padnout. Jste obrovská posila, že to jde, jen být vytrvalý, nehodnotit, neposuzovat, nefňukat, nehýčkat  ego, pozorovat jeho aktivity a nezaujatým pozorováním rozpouštět. Jít dopředu,  třeba malými krůčky, ale jít.

Píši Vám, vlastně chci poděkovat za jednu větu, která tak nenápadně vykukovala z textu Vaší poslední knihy Stezka světla. Ono,  jak to upoutá tu jemnou pozornost,  tak to je ono, co zrovna hledající potřebuje. Abych to neprodlužovala, tak ta věta zní: DĚKUJI TI BOŽSKÁ SÍLO, ŽE SE MI DAŘÍ VE VŠECH SMĚRECH STÁLE LÉPE A LÉPE.

Dovolím si malý popis, co se ve mně odehrávalo.

Doporučujete ji začínajícím na stezce,  právě, že mne upoutala (zastavila jsem se u ní), bylo zajímavé pozorovat reakci mysli. Mysl ji jemně odmítla. Ale přesto mě to k ní táhlo, jak magnet. Mysl říkala: „to je pro  začínající, to není pro tebe, to se tě netýká, to nemusíš.“   Ale má pozornost se nechtěla od ní odpoutat. Mé vědomí nasávalo sílu z těchto slov. Nastávala změna v myšlení.

- daří se mi lépe a lépe. Začala jsem ji v duchu říkat. Cítila jsem, jak se ve mně  proti ní zvedá nesouhlas, takový neklid, protože mám ve zvyku se hodnotit negativně, že vše dělám špatně, a teď říkám, že se mi daří stále lépe a lépe. Tím opakováním se mysl vždycky zastavila, a tím jsem si uvědomila, že mám v sobě na podvědomé úrovni uloženou kritiku o sobě,  že ať dělám, co dělám - není to nikdy dobře provedeno,  mohlo to být lépe provedeno. Takový ten bič nad sebou. A teď najednou děkuji božské síle, že se mi daří stále lépe a lépe ve všech směrech. Vše jsem odevzdala božské síle, vzdala se hodnocení i stěžování si na sebe. Ta úleva, ten klid, děkuji ti božská sílo, děkuji Ti božská sílo........... a klid ..... a srdce se ozývá, dává o sobě vědět. Děkuji Ti božská sílo.........Děkuji Ti Božská sílo za pana Vacka........ Děkuji pane Vacku, že  jste.