Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis od hledající

14. 11. 2015

hledající

Milý pane Vacku,

mnohokrát Vám za všechno děkuji.

V pondělí 2. 11. jsem Vám volala po třetí hodině s prosbou o vyzvednutí knížek. Telefon zvedla paní Miluška a i když byl „na druhé straně“ slyšet ruch, vyslechla mě a řekla, ať zavolám po sedmé hodině. O něco později přišly smsky od přátel, že jste se zranil a ležíte v nemocnici. Podrobnosti jsem nevěděla, jen jsem se modlila a cítila strach. Přesvědčovala jsem se, že jsme jedno vědomí a Bůh chce pro nás všechny jen to nejlepší…

V úterý byla meditace u Koubových. I přesto, že byl Petr na služební cestě, se nám Zuzka plně věnovala. Terezka byla neuvěřitelně hodná, vydržela s námi v tichosti celé dvě hodiny. Po celou dobu meditaci byla silně vnímatelná Vaše Přítomnost… Trochu se mi ulevilo, protože všichni přátelé i přes obavy a péči o Vás udržovali klidnou mysl.

Ve čtvrtek jsem Vám dopoledne telefonovala. Bylo mi spíš ze všeho do breku, ale Vy jste zvednul telefon a tak laskavě s lehkým humorem řekl něco ve smyslu, že Vás tam obletují a já vás ruším…tolik jste mě povzbudil.

Říkal jste, že teď, když s námi nejste, máme držet spolu a také být pilní… Děkuji. Mám neskonalé štěstí, že mohu být ve Vašem „zorném poli“, že mám kolem sebe skutečné přátele na duchovní cestě už několik let a vnitřní pouto stále sílí.

Jak nejspíš víte, na krkonošském semináři jsem zažila, že se mi nahrnuly do vědomí negace proti jednomu z našich blízkých přátel. Bylo to tak silné, že i když to hlavě nedávalo smysl, emoce úplně otočily vnímání. Trvalo to docela dlouhou dobu a „základy se otřásaly“. A pomohl mi z toho právě „ten“ přítel…

Znovu mi došlo a dochází, jak vzácné je mít takové přátele. Přátele, kteří se scházejí v rodinné atmosféře, dají si občerstvení, které někdo z nich nachystá, prohodí pár slov, zasmějí se, povzbudí, poradí a pomohou, když je třeba. Co se řekne, to platí, dlouho se nemluví, ale koná. A nejčastěji se mlčí obrovskou silou moudré lásky vědomí.

Mnohokrát Vám za tohle všechno děkuji. Děkuji, že Jste s námi.

Moc Vás pozdravuji a přeji, aby se tělíčko dobře uzdravovalo.

Tolik se na Vás těším,

Vaše T.