Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopisy od přátel, květen 2020

4. 6. 2020

Jiří Vacek, hledající

Následující dopis je jeden z většího počtu zpráv, které dostáváme.

Z dopisu je znát zřejmý opravdový zájem o stezku, na které je hledající již více let. Některé z jeho představ a náplň pojmů by vyžadovala upřesnění, ale tam, kde je upřímná touha a úsilí se vždy nakonec vše v dobré obrátí.

Já sám jsem také podléhal na začátku stezky několika nesprávným názorům, které jsem musel přehodnotit a změnit.

Znovu zdůrazňuji: to, co se cení, je nadšení a výdrž na stezce. Ty platí více než učená znalost bez vlastní praxe. Důležité je, aby naše mysl zůstala pružná a schopná správného odstupu i přístupu k informacím, které se nám dostávají.

Sama vytrvalost na stezce a naše úsilí jsou určitě jednou ze známek toho, že v nás převládají síly dostředivé a nikoliv odstředivé síly.

Takový přístup si určitě zaslouží pomoc a ocenění. V takových případech se správné výsledky určitě dříve nebo později dostaví

 

* * *

 

Vážený pane Vacku,

dovoluji si sepsat další část svých poznámek. Obsahují záznamy z doby vládních omezení pohybu lidí kvůli koronavirové infekci, kdy jsem mohl pracovat z domova a dostal tak velice cennou možnost intenzívně duchovně usilovat.

Sobota, 21. 3. 20: Prosím moc, pochopit správně, jak to je, včetně ega apod. Děkuji předem! Podvečerní meditace, zatím to vypadá, že se jedná o schopnost vcházet do Jednoty bez ega v meditaci a s prosbou a ne vždy se to povede. Ale i tak je to rozhodně fajn a děkuji za to! Nejedná se ale o Sahadža, tj. samovolné samádhi.

Středa, 25. 3.: Odpolední meditace s Mistrem na dálku, byla jemná, ego na pomezí existence a neexistence. Večerní meditace, velmi zajímavá, ne moc silná, ale ego nebylo. Děkuji!

Čtvrtek, 26. 3.: Ranní meditace, velmi slušná, kupodivu bez nebo skoro bez ega.

Sobota, 28. 3.: Sen, s dcerou jsme nasedli do auta, nízkého sporťáku, do kterého jsme nabrali plnou nádrž benzínu. Vize zvedání poklopu a uvidění světla. Dostal jsem velmi výhodnou platební kartu. Umožňovala i léčebný pobyt.

Pondělí, 30. 3.: Před probuzením sen, vize nahé starší ženy. Ranní, sice ne velmi silná, ale slušná meditace, ve které se rozpouštělo ego. Velice pravděpodobně na dálku s pomocí pana Vacka. Silný ženský aspekt, Matka, Milovaná, Přítelkyně, Milenka. Přes den se pak šlo při zaměření pozornosti, s minutkami, relativně snadno
v nekonečné Milované, v nekonečném Vědomí uvědomovat. Podvečerní, na dálku s Mistrem, uvědomování se v Milované. Kéž by navždy! Děkuji moc! Milovaná, Ty jsi Vědomí! Večer to také šlo, v Milované. Děkuji!

Úterý, 31. 3.: Množství drobných snů, sněžení; úklid na plovárně; delší část panem Vackem, který si začal rozumět s mojí matkou (pan Vacek = Vědomí, Matka = Šakti, sjednocování Šakti s Vědomím); setkání
s americkým prezidentem Kennedym.

Středa, 1. 4.: Ranní, lepší meditace, ke konci ego na malou chvíli zmizelo. Děkuji! Toho ega ale je! Podvečerní, silná meditace s panem Vackem na dálku. Hodně světla i vědomí, ale ego se, bohužel, vzdávalo jen občas a na chvíli. Děkuji!

Čtvrtek, 2. 4.: Ranní, nejspíš s panem Vackem na dálku, hodně vědomí, ego mizelo. Děkuji! Moc! Podvečerní, první polovina poněkud v emocionálním rozrušení, druhá polovina pak slušná meditace, ego na chvíli zmizelo.

Pátek, 3. 4.: Ranní, ke konci ego na chvíli zmizelo. A prosím, nechť zcela a navždy. Odpolední, ego zmizelo. Večerní, při sledování seriálu opět zmizelo. Děkuji moc, Milovaná!

Sobota, 4. 4.: Ranní, ego zmizelo, dokonce na delší chvíli, i když to tak nejdřív nevypadalo. Myslím, že to byla meditace na dálku s Mistrem. Děkuji, laskavá Milovaná! Děkuji Mistrovi! Odpolední, už to vypadalo bledě, ale po modlitbě a požití prašadu – piškotu od pana Vacka – se meditace hodně zlepšila. Dorazil příval síly od Mistra. Děkuji! Jak to dál mohu zlepšit, aby se dalo rozumně pokračovat?

Pašijový svatý týden Velikonoční

Neděle, květná, 5. 4.: Sen, s kolegyní jsme postoupili do vyššího kola soutěže v matematice a dostali jsme letenky na cestu do USA. Ranní, silnější meditace, ego mizelo, možná na chvíli zcela zmizelo, děkuji! Večerní, tendence k mizení ega.

Úterý, šedivé, 7. 4.: Večerní, ego mizelo.

Středa, škaredá, 8. 4.: Ranní, byla silná. Po obědě, silná, ego na chvíli částečně mizelo. Odpolední, na dálku s Mistrem, silná, hodinová meditace, ego na chvíli zcela zmizelo. Děkuji!

Čtvrtek, zelený, 9. 4.: Ranní, ego na konci mizelo. Děkuji! Podvečerní, na dálku s Mistrem, pěkná, silnější meditace, ego na chvíli zmizelo. Večer u seriálu, ego jako z papíru. Ale ještě bylo. Noční, na dálku s Mistrem, cca na 20 min, ego na chvíli zmizelo, moc děkuji!

Pátek, velký, 10. 4.: Ranní, na dálku s Mistrem, ego na chvíli zmizelo, děkuji! Polední, papírové ego.

Sobota, bílá, 11. 4.: Meditace na Lásku.

Pondělí, velikonoční, 13. 4.: Sen, dostal jsem pokročilou moderní televizi. Vize, Láska od pana Vacka. Pak sen, kolega organizoval kurz, kterého jsem se zúčastnil. Vize, kde jsem měl jednu botu pánskou a jednu dámskou. (Poukaz na sjednocování mužského a ženského principu ve Vědomí.)

Ranní, sen se potvrdil, moc děkuji, ego zmizelo, na docela dlouhou dobu, cca 20 min. Důvěra v pana Vacka, že ego natrvalo zmizí. Polední meditace před obědem, krátká cca 20 min, volná chvíle před obědem, ego zmizelo.

Sen během odpoledního odpočinku, byl jsem s panem Vackem v domě mých prarodičů. Nejdřív sám, pak s paní Miluškou jsme v domě hledali kohoutek na puštění vody do Kunratického potoka, o kterém mi pan Vacek řekl, že jej mám pustit. Měl být nedaleko. Zatím jsme jej nenašli.

Dosažený stav bez ega z rána se asi zatím drží i mimo meditaci. Děkuji moc! A, prosím o Vysvobození!

Úterý, 14. 4.: Pěkná meditace se světlem v duchovním srdci a bez ega. Moc děkuji! Podvečerní, napojení se na Mistra, slušná meditace, ale ego se nezdá být čistě pryč. Nejsem si jist. Prosím o vyjasnění!

Středa, 15. 4.: Odpolední, s Mistrem na dálku, ego zmizelo. Děkuji! Intuice, že prý by ego mohlo zmizet natrvalo po 14 dnech intenzivní praxe. Bylo by to hezké. Rozhodně tomu chci dát šanci.

Čtvrtek, 16. 4.: Nechci to zakřiknout, ale proud pomoci od Mistra je otevřen. Dnes jsem zatím meditoval 4x po cca 30 min. Je pravda, že jsou to intenzivní meditace. Proto kratší časy, ale vícekrát, s vyšší intenzitou. Vždy ego zmizelo. Moc, moc děkuji! Večer, u seriálu, zmizelo po páté. Nedá se neděkovat!!

Pátek, 17. 4.: Zmizelo 5x.

Sobota, 18. 4.: Zmizelo 4x.

Neděle, 19. 4. Zmizelo 5x. Děkuji!

Pondělí, 20. 4.: Sen nad ránem, vize Zuzany Koubové a silná intuice, že k nim mám chodit na meditace. Odpolední, na dálku s Mistrem, ego na chvíli zmizelo. Děkuji!

Úterý, 21. 4.: Ranní, tendence k mizení ega.

Středa, 22. 4.: Na dálku s Mistrem, zpočátku to moc nešlo, vzal jsem si prašad, pak ego mizelo a na chvíli zmizelo, děkuji moc!

Čtvrtek, 23. 4.: Sen nad ránem, byl jsem s manželi Vackovými. Podvečerní, dobrá, silná meditace, ego mizelo. Děkuji!

Neděle, 26. 4.: Sen, běžecký závod u rodičů v Karviné (na Slezsku jsem se narodil). Ranní, silnější meditace, ego mizelo. Ale dost rušily vásány. Podvečerní, silnější meditace, prosím o možnost pokračovat dál nebo se zblázním. Děkuji!!

Pondělí, 27. 4.: Ranní, slušná, silná meditace, ego mizelo. Kéž by navždy. Podvečerní, na dálku s Mistrem, chvílemi silná, šaktičtější meditace.

Úterý, 28. 4.: Všechny tři meditace dnes velmi slušné.

Středa, 29. 4.: Sen nad ránem, měl jsem se milovat se ženou. Odpolední, silná meditace na dálku s Mistrem, ego mizelo a na chvíli zmizelo, ke konci na chvíli dokonce samádhi, potvrzení snu. Moc a moc děkuji!

Čtvrtek, 30. 4.: V noci, probudil jsem se ve 2 ráno. Vnímal jsem postupný příval síly a vědomí. Ještě vleže na posteli jsem si uvědomoval, že se něco děje. Uvědomování si, že ego snad konečně bylo rozpuštěno a že by tento stav mohl být zachován. Po chvíli jsem vyvětral místnost a sedl si do meditace. Vnímal jsem napojení na Mistra. Byla to meditace silná šakticky i vědomím. Ego nebylo. Byla Jednota, ale její silný energetický stav byl držen úsilím, otevíral jsem se vnitřně Mistrovi, jak nejvíce jsem byl schopen. S důvěrou, s láskou. Po asi 45 minutách se stav uklidnil a šel jsem spát. Dozvuky zážitku mě ze spaní trochu vytrhovaly, ale jinak jsem spal až do rána.

Ráno, po probuzení, jsem si sedl do meditace. Opět jsem vnímal postupný příval energie a vědomí. Skrze otevřený duchovní a světelný kanál od Mistra. Ego není. Ne, že by již dále nebylo co čistit a nedalo se lépe uvědomovat, ale ta největší překážka mezi mnou a Jednotou s vědomím tady zřejmě již není. Moc děkuji!

Podvečerní, no, tak sahadža to ještě není. Škoda. Ale díky, byla to opět fajn meditace, kdy ego zmizelo.

Pátek, 1. 5.: Podvečerní, ego na konci zmizelo. Děkuji.

Sobota, 2. 5.: Sen nad ránem, pojedeme domů. Ranní, Jednota, samádhi, moc děkuji. Jak je to ale se Sahadža? Prosím! Vize Mistra Jiřího Vacka. Odpolední, bez ega, děkuji. Večerní, dlouhá meditace, cca 1,5 hod, samádhi, děkuji!!

Neděle, 3. 5.: Sny v noci, dostal jsem obrazovku s vysokým rozlišením. V areálu vysokých škol jsem jel autobusem a nezaplatil. Přišel revizor a já jsem z autobusu utekl. Revizor mi na dálku ukazoval, že dlužím za 3 jízdenky. Jeho pomocníci mě začali honit, dostihli mě a označili průhlednou značkou.

Pondělí, 4. 5.: V noci, cca 3.30, meditace Já jsem Já jsem, Vědomí Já jsem. Nic jiného nejsem a nic jiného není, než Vědomí Já jsem. Mistře, Tvůj. Odpolední, silná meditace na dálku s Mistrem, zatím stále bez ega, děkuji!

Radši opatrně píšu, že Vědomí Já jsem se od té doby zatím drží i mimo meditaci. Velmi, velmi děkuji!!

S velkým poděkováním a mnoha pozdravy Vám a paní Milušce…………………