Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak mi Jiří Vacek ukazoval ve snu átmavičáru

18. 7. 2016

hledající

16.07.2016

Měl jsem následující zážitek, který pracovně označuji jako sen, jelikož proběhl v době, kdy mé fyzické tělo spalo, ale byl živý a vědomý jako skutečná meditace v přítomnosti Jiřího Vacka.

Předtím asi nějaký sen probíhal, ale na něj si nevzpomínám. Pak do něj vstoupil jako vědomí Jiří Vacek a řekl, že mi ukáže podstatu átmavičáry (JV projevený tvar neměl, komunikace probíhala bez vyřčených slov). Jeho vlivem jsem se samovolně také ztotožnil s vědomím. Dostal jsem pokyn, ať se držím toho uvědomování a pozorně si všímám toho, co mi teď ukáže. Pak jsem poprvé v tomto zážitku zaregistroval, že mám také tělo. Hned, jak jsem si ho všiml, tak ale zmizelo a zůstal jsem jen jako uvědomované vědomí. Takhle mi JV několikrát po sobě tělo nechával zmizet a zase ho vracel, až celému prožitku spolu se sebeuvědomováním dominovala jistota prvotnosti své existence jako vědomí a její nedotčenost a nezávislost na všem ostatním, prostě Božská svoboda.

Když jsem o tomto prožitku říkal J. Vackovi, ptal se mě, zda mi to nějak pomohlo. Bohužel jsem musel odpovědět, že z něj zůstaly již jen takové odlesky. Řekl mi, že na ty odlesky se mám soustředit k znovunavození tohoto stavu. Snažím se o to, ale v porovnání s tímto zážitkem jsou to opět spíš jen pokusy...