Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jeden z několika stovek ‚vynucených‘ dopisů (výňatek)

14. 9. 2007

Michal V., Jiří Vacek

Milý pane Vacku a paní Vacková,

píši Vám dopis kvůli vděku, který si moc zasloužíte. Sára říkala, že máme různé zážitky s Vámi nebo kolem meditací zapisovat. Že budete moc rád. Tak jsem to vzal na vědomí a píši. Vaše síla a milost, která se nám od Boha skrze Vás dostává, je nekonečná. Je opravdu až neuvěřitelné, jaké máte nádherné knížky a cd. Je v nich velká síla a pomoc. A hlavně semináře, které jsou opravdu nenahraditelné!

Například:

Na semináři v Kostolanech jsem si koupil DVD č.4. Na konci je asi 15minut meditace.

Pokaždé když si cd zapnu, mám při meditaci utišenou mysl tak, že spočívání v sebe si vědomém pozorovateli je tak snadné. V tu chvíli si uvědomuji, že jsem neustále s Vámi a Vy se mnou. Záleží jen na mě, jak se otevřu Bohu, protože on je se mnou stále. Jeho milost na mě proudí a „náruč" mi otevírá neustále. Prosím Bože, odpusť mi tu nevědomost. Jsem moc vděčný za vše, co pro nás děláte. Jste mistr, guru, láska, Bůh, vtělení boží, naprostý a plný milosti BHAGAVAN ŠRÍ JIŘÍ VACEK SWAMI. Doslova nám ukazujete, jak máme meditovat, jak správně usilovat, co máme očekávat a jestli se vyskytnou nějaké komplikace, jak se s nimi vypořádat. V žádných knihách jsem nikdy nečetl tak podrobný návod. Vaše knihy nejsou jen knihy, ale doslova KUCHAŘKY K POZNÁNÍ SAMA SEBE.

Dokazuje to i příhoda, která se mi stala:

Potkal jsem kamaráda, kterého jsem znal z AIKIDA (do kterého jsem dříve chodil). Pamatoval jsem si, že kdysi meditoval stejně jako já podle knížek z aikida, kde byla práce s KI a soustředění na 2. čakru, dále zenové meditace a četl i knížky různých náboženství. Pověděl jsem mu o Vás a pustil mu s jeho souhlasem cd č.6 (Meditace na pozorovatele a uvědomění si sama sebe). Po poslechu jsem se na něj podíval a byl doslova udivený nadšením a řekl: „Teď jsem konečně po mnoha letech pochopil a zjistil, co vlastně mám dělat. Přečetl jsem mnoho knih, byl na mnoha přednáškách, poslechl mnoho cd, ale nikde to nebylo tak vysvětlené." Hned mě požádal o půjčení knih a cd.

Často se mi zdají o Vás sny, po kterých mám větší touhu a lásku po Bohu. Některé z nich uvádím:

1. Sedím v kuchyni, podívám se na žárovku a otevřou se dveře. Z nich vystoupíte, já jen polknu a řeknu: „Dobrý den." Přijdete ke mně a řeknete: „Nic nedělej." Pak mne obejmete a ve snu cítím jakoby jste do mne „vlezl" a cítím proud energie přes celé tělo od zdola nahoru. Já jen pláču a moc Vám děkuji. Po chvíli se probudím.

2. Než jsem šel spát, dívám se na vaši fotku a začnu se modlit: „Pane Bože, prosím tě, chci panu Vackovi poslat lásku. Ať je zdravý duševně i fyzicky, nevím jak to mám udělat, ale prosím tě, veď mě. Za chvíli ucítím proud energie z duchovního srdce na Vaši fotku. Pak se pomodlím ještě jednou za milost, lásku, touhu na stezce a dobrou rozlišovací schopnost. Poté jdu spát a večer mám sen: „Jsem s Vámi ve vlaku. Poté se ocitneme v meditační místnosti, přijdete ke mně a řeknete mi: „Tebe mám moc rád", a zase mne obejmete a stane se to, co v předchozím snu.

Moc Vám pane Vacku děkuji za nekonečnou milost, kterou nám dává Bůh skrze Vás. Chtěl bych i poděkovat Hynkovi a Romanovi, o kterých se mi také často zdá např. sen, že jedu po silnici na kole a ta se dvojí, na hlavní a vedlejší - prašnou po louce. Mám jet po hlavní, ale něco mi říká, že mám jet po té prašné. Vydám se tedy prašnou a za chvíli vidím Hynka, jak čeká s kolem a je opřený o kámen. Zavolá na mne: „Ahoj Míšo!". Já s úžasem zavolám: „Hynečku", a běžím za ním ho obejmout...

Románek mě často ve snech varuje, ať se vyhnu různým komplikacím.

Jiříkovi Krutinovi také moc děkuji za jeho články na internetu a pomoc.

P.S. Teď se snažím podle Vašich slov - sklízej seno, dokud slunce svítí. Nyní mám prázdniny a snažím se meditovat co nejvíc. Meditace se prohloubily a denně medituji cca 4 hodiny. Dá-li Bůh a budu moci jet do Kostolan v září, byl bych hodně vděčný. Snad pojede i moje slečna Peťka, byl by to její první seminář. Ještě jednou děkuji moc.

S láskou Michal V.


Autor je nám osobně blíže neznám. Tím pozoruhodnější jeho zkušenosti jsou. Pro upřímné hledající taková omezení neplatí. Dopis také dokládá duchovní účinnost seminářů. (pozn. J.V.)