Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistr je pomoc a inspirace

19. 6. 2020

hledající

Svým duchovním dosažením nám Mistr na společných meditacích pomáhá si uvědomovat, co svou duchovní praxí dosáhnul on sám – Jeho stupeň uvědomění. Což je neocenitelná a slovy nevyjádřitelná pomoc.

Ale nejenom to. Mistr Jiří Vacek a možnost osobních setkání s ním jsou pro mě i velkou inspirací. Co tím mám na mysli? To, že si přeji přicházet na společné meditace s ním pokud možno co nejlépe připraven. Mistr mě inspiruje k co nejlepší vlastní duchovní praxi po ostatní dny a čas, kdy nejsem s ním, v jeho fyzické blízkosti. Tak, abych jeho přímou pomoc při příštím osobním meditačním setkání byl schopen co nejlépe využít.

A Šakti si to začala skládat sama. Vícekrát přes den, poloformálně s minutkami přes den v práci, kdykoliv je k tomu vhodná příležitost, se mi stává, že nelze neusednout k meditaci a nemeditovat na Boha. Kdybych to udělal, vnímám, že bych jen marnil příležitost.

Dělám to s  vnitřní radostí. A naopak, duchovní praxe by pro mě byla moc těžká, kdyby tady takováto vnitřní pomoc a inspirace, poskytována Mistrem, nebyla!

Za toto vše našemu Mistrovi moc a moc děkujeme!