Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejsme sami

23. 4. 2015

Jiří Vacek, hledající

Píší nám přátelé, chodí k nám meditovat 4x týdně, navštěvují veřejné meditace a hlásí se na semináře.

Stezka átmavičáry je přímou stezkou k Bohu. Vyžaduje dostatečně čistou a ovládanou mysl. Proto nemá a nikdy nebude mít masové rozšíření právě pro výše uvedené požadavky. Posuzovat ji proto podle počtu žáků není oprávněné.

To nejdůležitější na každé stezce k Bohu a proto i na té naší, je naše osobní, denní, vytrvalé a nepřerušované úsilí. Vše ostatní je méně důležité a má vždy význam pouze tehdy, když sami takto usilujeme. O výsledcích tohoto úsilí na naší stezce vypovídají i mnohé dopisy. Nic jiného než to nerozhoduje.

 

19.4.2015

Vážený Mistře, vážený pane Vacku,

Přejeme Vám všechno nejlepší – Nejlepší k Vašim jmeninám, včetně hodně zdraví.

Děkujeme za nejnovější knihu Život v Duchu svatém (2. díl), je skvělá...

S velkým poděkováním za vše...

Jana Šilhánová ml. a Jana Šilhánová st.

 

* * *

 

Praha 21.4.15

Vážený pane Vacek.

Píši Vám jako projev díků za knihu Život v Duchu svatém, 2. díl. Dočetl jsem ji teprve do poloviny, ale vše mi připadá tak známé z mé praxe, kde já mám inspiraci jak by to mohlo být, tak Vy to máte rozpracováno až do konce. Tak třeba stať o LÁSCE, str. 140 – Meditace bez lásky.

To, co tam popisujete jako obecný princip, se mi stalo v r. 2007, kdy po 2 týdenní Morávce v lednu jsem neudržel pozorovatele mysli a milosti, kterou jsem načerpal na semináři, se zmocnily síly neočištěné mysli, až jsem se dostal do Psychiatrické léčebny. Až díky Vašim knihám jsem se na podzim 2009 znovu vrátil k pravidelné meditaci, 2 hod. denně. Nebýt toho, že ročně vydáte asi 4 knihy, asi bych se na stezku nevrátil, protože knihy, které jsem měl, mi na doporučení doktorů máma schovala.

Dnes jsem v invalidním důchodu a mohu meditovat: 7:00 – 7:30 vnější pránájáma, 9:00 – 10:00 vnitřní pránájáma, 10:00 – 11:00 meditace na pozorovatele, 14:00-15:00 meditace na mantru na pozorovatele, 15:00 – 16:00 meditace na JÁ, 18:00 – 20:00 meditace na JÁ a Lásku při sledování televize.

Doteď jsem jenom cvičil, ale teď po vyzkoušení meditace na výrobu světla a v Út, St, Čt odpoledne a zapojení touhy a lásky se z formální meditace (cvičení) stává modlitba k Vědomí, Tvůrčí inteligenci, světlu a samotné lásce.

Ještě jednou moc a moc děkuji, že jste se se mnou podělil o Život v Duchu svatém jak jej žijete.

S pozdravem

M. O.