Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osobní poděkování mistru Vackovi

22. 5. 2014

Stanislav

Mily pan Vacek,

Velmi Vas zdravim a preji vse nejlepsi.

Chci Vam napsat osobnejsi dopis, protoze kniha z Vaseho nakladatelstvi mi velice pomohla - a od doby, co jsem ji vcera dostal mi zmenila zivot, takrka na pockani.

Od 1990 roku jsem se zabyval ezoterikou, pozdeji dilem Frantiska Bardona - od svych trinacti let, pozdeji v letech 1997 - 2004 tibetskym buddhismem a pak cistym krestanstvim a hledanim Boha v sobe podle Bible, orthodoxni hesychie, zapadni kontemplace a jine, pak zase tibetskym buddhismem a dzogchenem.

Jelikoz jsem byl v buddhismu dost hluboko, a byl jsem a jsem povazovan za prevtelence Sarahu, jednoho z velikych mahasiddhu a to primo dvema vysokymi lamami Tibetu - tak jsem se porad vracel do buddhismu. Ale chybel mi tam Buh. Techniky na ovladnuti mysli jsou krasne, ale vzdy jsem po case se vratil do krestanstvi, kde jsem spajel Boha s buddhovskou podstatou - Dharmakayou, nebo Dharmadhatu, z ktereho vse v buddhismu vyzaruje, a ktere je v nas samych tak jako vsude. Porad jsem chtel davat TOmu vedomi a hledal zpusob, jako spojit vse co vim do ucelene pravdy, kterou jsem citil. Ani krestanstvi ani buddhismus mi nevyhovoval. Chtel jsem najit spojnici. Byl jsem hluboko i v dzogchenu a vedel jsem, ze je funkcni. Jen jsem chcel verit v neco vyssiho, v co jsem veril jeste jako dite.

A pak se to stalo : Nasel jsem skolu Advaita Vedanta a Vasi knizku "Esence Nejvyssi Pravdy". Nedovedete si predstavit, jak na mne buddhistu, ktery chtel spojit vedomi vsudepritomneho, vsevytvarejiciho Boha, ktery je vsude i v nas, s vedomim a filosofii buddhismu zapusobila tato kniha. Ctu si ji porad dokola, a Vseprostupujici Vedomi, ktere je Jedine a ktere je pravym Ja vsech bytosti a je Pozorovatelem ve vsech pozorovatelich, Totalne nemenne dokonale a nejvyssi Osviceni, ktere je Bohem a Nejvyssi Bytosti Sveta, ktera se odrazi a JE vsemi bytostmi bez rozdilu, ktera se zrcadli ve vsem a jak pravi Bhagavatgita : " TO ma vsude ruce nohy, to je pritomno ve vsem a ve vsech ", povedlo se mi najit neco, co je konecnou spojnici a dokonalym vyjadreni mych myslenek. Vzdy jsem si myslel, ze jsem sam, ale po precteni vasi knihy jsem nevyslovne stasten, ze tahle filosofie je tu pritomna a existuje. Nemel jsem o ni zadnych vedomosti a jsem tomu strasne stasten.

Jako reinkarnace mahasiddhu Sarahu zazivam zajimavy obrat, protoze se vracim k uctivani Nejvyssiho Vedomi tak jak jsem to poznal jeste pred tim, nez jsem byl buddhistou a povim Vam, ze mam z toho opravdovou radost. Ateismus v buddhismu je jedine, co mne, ktery veri v Boha velmi delalo problem. Mel jsem totiz kdysi zazitek, v hlubokem spanku, kde jsem CITIL, ze jsem VSIM, ze jsem BOHEM, DUSI, SEBOU, VSIM, BUDDHOU, nebylo tam oddeleni a nevedel jsem nalezt ani Boha. Ten byl ve mne. Citil jsem se byt JEDNO se VSIM a VSE jsme VEDEL A ZAZIVAL. Byl jsem BOHEM i SEBOU. Byl to zazitek velmi hlubokeho prozitku BRAHMAN - nejvyssiho vedomi, ale ja tenkrat znal jen buddhismus nebo viru v Krista Jezise. Ale v tom zazitku jsem nebyl jen nejakym Buddhou, ktery vse vi, ale byl jsem VSIM. A nebylo tam oddeleni BUH - a JA. V tom stavu jsem nerozeznaval sebe a jine, sebe a Boha. Vsechno, opravdu vse jsem vedel a chapal. Videl jsem, ze vsichni jsme TOTO. Ze neni nic co by TOTO nebylo. Ze nase existence prameni z tohoto VSEVEDOMI - BOHA. Vase knizka mne zachranila pred ruzdnymi filosofickymi konstrukcemi buddhismu a vratila mi tento prozitek, i kdyz jen intelektualne. Po probuzeni z toho sna jeste asi pul hodiny jsem vse vnimal jako vyzareni teto Bozske Prapodstaty. Pozdeji uz nikdy jsem vedome nemel tento zazitek, ale neco zde zustalo. Ono vnimani vseho jako vyzareni teto Prapodstaty zde zustalo. Od te doby muzu byt vsim co chci, ale jsem VEDOMIM. Az vase kniha mi ukazala kym opravdu jsem. Ja i my vsichni. Vsechno z NEJ prameni.

Proto bych Vam chtel velice projevit svou vdecnost, za knizku "Esence Nejvyssi Pravdy", pomohl jste mi v tom, ziskat opet samadhi vedomi, ktere jsem uz ztracel a hlavne moje patrani buddhismus - krestanstvi, kdy se tyto smery u mne prolinali - skoro kazdy dvoumesic jeden a pak druhy, - konecne jsem nasel svuj klid.

Jestli je to pravda, ze jsem Sarahou nevim, ale vim, ze tak jako vse co existuje jsem spolecne s Vami a vsim stvorenim vyzarenim JEDNOHO. Tak jak pravi ve sve Smaragdove Desce i Egyptsky Hermes Trismegistos - boh Thowt : " A za uvazovani JEDINEHO vznikli vsechny veci z JEDINEHO, z teto JEDINE veci prizpusobenim, aby byli dokonany zazraky JEDINE veci ".

Ovsem vsichni jsme emanacemi Boha, a vse kolem nas je Buh. Vsechny projevy jsou Bohem a vse je VSE VE VSEM.

Kez porad setrvavame v Sile tohoto samadhi, a kez se staneme VEDOMIM - JEDINYM !!!

 
Preje a zdravi ze Slovenska,

Stanislav - tibetskym jmenem Karma Choekyi Nyima Wangchuk Dorje