Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosba o pomoc

22. 5. 2010

Jaroslav Viner, Jiří Vacek

Dobrý den pane Vacek,

důvod proč Vám píši je prostý. Mám pocit, že mi můžete "posvítit" na cestu. Jsem zamotaný ve svém životě a při snaze poznat pravdu často sklouzávám do stavů, ve kterých dělám hlouposti a vše si příliš komplikuji. Často se dostanu do stavu, jakoby "před dveře", jen se stále neotvírají. Prosím o pomoc a medituji jak často mě to čas dovoluje, přesto že je to čím dál víc se na mě valí "můj život", a problémy s penězi a dluhy, které jsou větší každým dnem. Ptám se stále dokola čím to je, co je špatně, modlím se, aby mi to bylo vysvětleno, pomoženo...

Vlastně ani nevím, co od Vás čekám. Jsem hladný po poznání, které jak věřím jediné může osvětlit můj život a všechny strasti vyřešit.

Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Jaroslav Viner, 2. 5. 2010


* * *

Vážený pane,

to, co prožíváte, je běžný průběh stezky, zejména zrychlení karmy. Stezka je opravdu boj a v boji jsou vždy prohry i vítězství. Zvítězí jen ten, kdo vytrvá až do konce.

Velkou pomocí na stezce je společná meditace s mistrem. Široký výběr těchto meditací a meditačních pobytů naleznete na našich webech. Denně se medituje v Praze v klubovně Duchovní srdce, medituje se i v dalších městech.

I příslušnost k meditační skupině velmi pomáhá.

Není dobré si myslet, že vše zmůžete sám. Opření o Boha, vytrvalé obracení se k němu o pomoc jsou nezbytné.

To vše je vysvětleno v mých knihách. Studujete denně?

Pokud vytrváte a využijete uvedené možnosti, vše bude dobré.

Zdraví J.Vacek