Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosby o pomoc

14. 12. 2009

Jiří Vacek

Poměrně často se na mne obracejí hledající, kteří velmi trpí a jsou bezradní, abych jim pomohl. Zázraky na počkání dělat neumím. Pomoc je možná, pokud si každý chce na prvém místě pomoci sám. Rady, jak docílit úlevy ve strastech, jsou obecné a může je využít každý.

Proto většinou odpovídám tak jako v níže uvedeném dopise. Kdo tyto rady poslechne  a provádí je vytrvale, určitě se jeho stav zlepší.

Nikdo však nemůže očekávat, že by mohl být v tomto světě odpadlém od Boha opravdu šťasten a bez utrpení. Jediným trvalým lékem proti němu je plný návrat k Bohu a do jeho božského světa.

* * *

Milá slečno                                                                                

Nepřijímám žáky na jejich požádání. Žákem se stáváme, když provádíme učení mistra.

Pokud chcete nastoupit naší stezku, prostudujte si důkladně "Základy jógy a mystiky". Naleznete tam vše potřebné k účinné duchovní praxi.

Ve vašem stavu bych doporučoval tzv. Ježíšovu modlitbu. Je to vlastně prosba, kterou neustále provádíme v duchu tak, že ji pořád dokola opakujeme. Zní: "Ježíši Kriste, synu boží, smiluj se nade mnou" nebo také "pomoz mně". Velmi pomáhá.

Navštěvujte naše veřejné meditace a semináře, to pomáhá. Pokud můžete meditovat s Mítovými, je to také dobré.

Je lépe předčítat něco hodnotnějšího než Káju Maříka. Například knihu "Poutník vypráví o své cestě k Bohu" a knihy jim podobné nebo i Evangelia z Nového zákona.

Obraťte se celou svou bytostí k Bohu, neustále se modlete a proste jej o pomoc a vše bude dobré.

Zdraví Jiří Vacek