Jdi na obsah Jdi na menu
 


SMS - konec července

7. 8. 2014

Jiří Vacek

SMS 25. 7. 14

Srdečné pozdravy Vám i paní Milušce posílám a doufám, že už se vám daří trochu lépe.

Do noci jsem si četla vaše paměti 2. díl a velmi mě to posílilo. Vaše knihy o nauce jsou pro mne nepochopitelnou milostí. Jste Světlem nás všech.

Mnohokrát děkuji za vše a přeji trvalou úlevu.

Sára H.

 

SMS pondělí 28. 7. 14

Drahý mistře,

v sobotu se mi po delší době o vás zdálo. Přijel jste s Miluškou na veřejnou meditaci. Čekali jsme na vás venku. Vypadal jste velmi zuboženě. Cestou k budově klubovny se vám 2x slabostí podlomily nohy, upadl jste na zem. Vypadalo to jako mozková mrtvice. I přes tento stav jste se usmíval. Někteří z hledajících se vám vysmívali. Po probuzení jsem měla ve snu špatný pocit.

Děkuji Vám za veškerou pomoc, za milost vaší přítomnosti.

S láskou Hanka

 

Poznámka JV: Hanka je jedna z malého počtu těch, pro které nejsem jen ten, od kterého čerpají pomoc, ale má ke mne i přátelský vztah.

Proto správně ve snu viděla můj současný tělesný stav. Padám na zem skutečně i obrazně plně vyčerpán. Zejména poslední víkend byl kritický. Na chatě jsem skutečně tvrdě upadl na kamennou dlažbu a jen těžce se sbíral. Pro přerušovaný spánek a bolesti jsem se ani nezotavil. Stáří těla a jeho nemoce zvládám jen těžce. Síly ubývají. I tak se snažím pracovat dál.

Do klubovny v neděli večer jsem s Miluškou šel skutečně v posledním vypětí sil, abych nezklamal přátele, kteří tam na mne čekali.

I ten výsměch, povýšenou nadřazenost některých hledajících, Hanka správně viděla. Neušel jí nikdo ani Ježíš. I na kříži se mu posmívali: „Jiným jsi pomáhal a sobě pomoci nemůžeš?“. Takoví „duchoborci“ jen ukazují, co jsou zač, co v nich je. Velmi si tím škodí. Pomoc shora je jim uzavřena – sami se svým postojem od ní oddělí.