Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční poděkování Mistrovi a přátelům

26. 12. 2015

Jiří N.

Drahý mistře.

Články, které nám nabízíte na svých webových stránkách, připomínají bohatě prostřený štědrovečerní stůl pro duchovní hostinu i poučení všedních dnů. Hluboké poděkování ani vděčnost nemohou vyrovnat míru lásky, kterou nám ve své štědrosti nezištně poskytujete.

Vstoupil jste do našich životů a touha po poznání, kterou nás provázíte, je světlem v našem hledání Boha - Já jsem.

Milost, která nás s Vámi provází, působí skrytě, ale její plody se stávají jistotou našeho života.

Chci Vám ve svém seniorském věku, který přináší i svůj díl pokory, upřímně poděkovat za zkušenost lásky k Vám, Vašim blízkým a přátelům. Je to hodnota, která život v těle prosvětluje a dává jistotu do všech pochybností i bouří v tomto světě. Působí bez vůle člověka a nejlépe se jí daří v tichu vlastního nitra. Vaše vedení nám poskytuje všechny nástroje, abychom ve světě obstáli čistí jako holubice a chytří jako hadi.

Ještě jednou děkuji za dar lásky k Vám i přátelům. Je prostá a čistá. Stačí jen pomyslet, pohlédnout na fotografie, nebo vzpomínkou oživit společné meditace a dveře z nitra k Bohu se samy otevírají. Při poctivém studiu Vašeho díla je hledající vybaven vším potřebným, aby obstál před Bohem i ve světě.

Zkušenost nesmělého člověka, který se k Vám neuměl přiblížit pro velikou úctu a také, aby nepřekážel, který byl nešikovný ve vztahu k Mistrovi a přece čerpal duchovní posilu a rostl v lásce, je nejlepším důkazem Božího působení, které z Vás nezadržitelně vyzařuje a vylévá se na nás.

Stejně jako můžeme milovat Ježíše Krista, můžeme mít klenbu vlastního duchovního chrámu vyztuženou úhelným kamenem, který nese Vaše jméno.

Jen se omlouvám, pokud jsem svoje vyznání díků vyšperkoval hezkými slovy, ale jak jinak poděkovat za každý den života, který je doprovázen chlebem, který jste nám připravil a štědře rozdával.

Na takové hodnoty nelze nikdy zapomenout a ticho, které je provází, může být z milosti Boží našim příštím životem.

Drahý Mistře Jiří, drahá paní Miluško, drazí přátelé; přijměte prosím poděkování za duchovní klenoty, kterými jste, za hodnoty věčné.

Buďme prosím nadále věrní svému Mistrovi, protože většího nenajdeme.

Přeji všem krásné Vánoce a Boží obdarování: „Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo“ (2. Kor. 9:8)

Jiří N. , 20.12.2015