Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyjádření hledajícího

29. 4. 2006

Tomáš Berka

Zdravím,

Právě jsem dočetl dva články na Vašem webu. Proč ego nechce usilovat a Skutečnost podmíněná a absolutní. Cítím se inspirován se k nim krátce vyjádřit. Myslím, že jsou skvělé. Skutečně mě hluboce oslovili a načerpal jsem zcela novou inspiraci ke svému úsilí. Děkuji tedy za ně.

Dříve jsem přispěl několika články na stránky Jitřní Země, před časem jsem však od toho upustil. Shledal jsem veškeré internetové mudrcování nejen na JZ jako past na ego. Zcela jsem se znechutil argumentací s lidmi, kteří bud vůbec neusilovali a nebo se dokonce hlásili k jakýmsi podivným magiím a já nevím čemu ještě. Zpětně to hodnotím jako zcela nesmyslné jednání zcela pod vlivem ega. Jako snahu něco si dokazovat / patrně vlastní duchovní velikost/ což je ve virtuální společnosti povětšinou osob z minimálním skutečným duchovním zájmem poměrně snadné.

Pochopil jsem, že mezitím co si čtu nesmyslné názorové střety a sám do nich občas zasahuji, mi utíká čas a zaplňuji mysl odpadem, což se následně projevuje jako ztráta síly pokračovat v praxi.

S podobnými nesmysly jsem se tedy rozhodl skoncovat. Velkou dávku potřebné síly jsem v sobě pocítil krátce po přečtení zmíněných článků. Celou  dosavadní stezku jsem při zpětném pohledu šokován vlastní pošetilostí.

S přáním všeho dobrého

Levit alias Tomáš Berka alias pan B. z desátého dílu  pamětí tuším...