Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z kondolencí a došlé pošty aneb Mistr pomáhá neustále

23. 5. 2021

hledající

Dobrý den,

před několika dny jsem se dozvěděl o smrti Jiřího a rád bych Vám projevil touto cestou upřímnou soustrast. Řadu posledních let jsem v sobě choval myšlenku, že bude příležitost se ještě setkat a neformálně si pohovořit o hloubce duchovní cesty. Jirka stál u základů mého meditačního snažení a dnes mohu s jistotou říci, že mě nasměroval dobrým směrem a nezištně mi dal dobré základy meditace tak, jak říkal „bez pomoci učitele není uvědomění“ což mohu ze své vlastní zkušenosti potvrdit. Proto bych mu rád alespoň takto dodatečně poděkoval.

Poděkování patří rovněž celé jeho rodině za trpělivost s námi „snaživci“.

.....................................

 

* * *

 

Vážený a milovaný Mistře, pane Vacku,

Denně si  uvědomuji, více a více, že jsem Vám dlužna poděkování za světlo, které nám přinášíte. Zde je prosím přijměte.

Děkuji za: 

1)  Trpělivost, jakou máte s námi hledajícími, a  úsilí, které jste věnoval nám všem kolem Vás. Ve Vašich knihách je doslova odpověď na každou otázku. Jasná, upřímná, přesná. Dokonalý návod pro toho, kdo skutečně hledá, a pomoc pro toho, kdo se zrovna ztratil. Tu duchovní stezku jste nám pěkně vydláždil. :-)

2) Za obsáhlost, věcnost a přesnost, s jakou jste dokázal shrnout nauku a  dokázal tak nemožné - totiž vysvětlit duchovní stezku jasným a pochopitelným jazykem dnešní intelektuální doby.  Vy jste tu po tisíce let tajemnou a nebezpečnou cestu lemoval veřejným osvětlením! :-)

3) V hluboké úctě děkuji za pomoc, kterou jste poskytl mně osobně, i když to zatím asi neumím dohlédnout. Za světlo, které mne zalilo, když jsem Vás viděla naposled, na Morávce. Bylo se mnou skoro rok, zářilo dnem i nocí, zbylo jen čisté bytí ve mně i ve všem kolem, zvířatech, kamenech, všem. Taková jiskřička. Nakonec jsem je ztratila, když jsem začala moc přemýšlet o tom, že jsme vlastně jen jiskřička.  (To víte - potíže s firmou, rozvod, samé "důležité záležitosti"  a ego.) A tak zase bloudím a hledám. 

Díky Vám, povzbuzena, pracuji dál.  Kéž bych byla dobrým žákem.

Buďte požehnán.

S uctivým pozdravem…………………………………