Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z listárny J. Vacka 2.11.14

2. 11. 2014

Jiří Vacek

SMS 25.10.14

Dobrý večer,

Posílám pozdravy z Mnichova. Sednul jsem si před šestou v restauraci a najednou pocítil mocný duchovní popud. Bohužel jen na chvíli, ale i tak moc díky za to.

Pepa Š.

 

PS (JV): V tu dobu začínala meditace v klubovně.

 

SMS 26.10.14

Dobrý večer!

Ďakujem za dnešnú meditáciu s Vami. Skúsila som si v tom absolútnom Vedomí položiť kontrolnú otázku „Kto si to uvedomuje?“ a obrátiť na Seba pozornosť a nedalo sa to, pretože som to Ja všade rovnako.

Zuzana

 

Poznámka JV: osobně mám podobnou zkušenost. Když si chci na sebe „sáhnout“, nalézt něco určitého, co má tvar a o čem bych mohl říci, že jsem, tak moje snaha vždy skončí v prázdnu. Je to jako sáhnout rukou, která chce něco uchopit, do vzduchu, do prázdného prostoru. Nemohu se uchopit.

 

SMS 26.10.14

Drahý mistře,

Moc děkuji za dnešní meditaci. Vždy, když myslím, že už by mohl být klid, se zvedne něco k čištění. Ale dnes jsem si uvědomil, že je čím dál snazší z pohlcení v té vlně vystoupit. Zároveň ale bylo zřejmé, že mi to umožňujete hlavně Vy svou Přítomností. Moc děkuji.

Váš Martin

 

PS (JV): čištění mysli se někdy přirovnává ke snaze malého ptáčka, který chce svým zobáčkem vysušit moře. Když vytrvá, nakonec zasáhne mocná síla a moře vyčistí.  

 

SMS 27.10.14

Dobré ráno,

Děkuji za ten příliv světla při meditaci včera v klubovně. Rozšířilo se mi vědomí a svítí mi na cestu.

S láskou Renda