Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aby nedošlo k omylu

4. 11. 2011

Jiří Vacek

Tento web není diskusní forum, na kterém by mohl kdokoliv zveřejňovat jakékoliv názory.

Právě naopak je výhradně určen naší duchovní praxi, jejímu objasňování a výměně zkušeností, které s jejím prováděním naši přátelé mají.

Není určen k tomu, aby na něm hledající, kteří jsou pod vládou ega a neovládají svou mysl v souladu s duchovní rozlišovací schopností, se zviditelňovali hlásáním nesprávných názorů nebo dokonce osobních, negativními city vedených útoků, a to dokonce i na mistry, které jsou v rozporu s naší stezkou a mátli tak upřímné hledající.

Není určen zejména těm, kteří by rádi přetvářeli naší stezku podle svých představ, to jest podle představ ega.

Jóga není diskuse, nekonečné víření neovládaných myslí pod vlivem nevědomosti a sil nepřátelských Bohu. Je toho všeho pravým opakem: "Buď tich, utiš svou mysl a uvědom si, že vědomí Já jsem je Bůh". To je naše stezka od začátku až do konce.

Vše ostatní je jen kavárenská jóga a mystika. Jen nekonečné řeči vedené egem a jeho nebožskými sklony s cílem ukázat, jak je ego chytré a duchovní. Není za tím nic jiného než síly zla a jejich snaha udržet základní zlo - ego při životě a zabránit jeho rozpuštění.

Takové příspěvky nemají na tomto webu místo a nebudou zveřejňovány. Kdo něco takového hledá, ať se obrátí jinam.

Naše stezka je jasně vymezena tím, co je uvedeno například v "Královské józe" nebo v duchovním skriptu „Důrazně, důrazněji, co nejdůrazněji“.

Kdo chce, může toto učení přijmout za své, kdo ne, ať se obrátí jinam. Rozhodně nehodlám do nekonečna vyvracet názory, které tuto stezku nějakým způsobem zpochybňují a ani nebudu napomáhat jejich šíření tím, že budou zveřejňovány.

Upřímný hledající nic takového nedělá. Plně si uvědomuje, že je pod vlivem ega a jeho zlých sklonů. Proto všechny své síly věnuje tomu, aby ego prováděním naší praxe rozpustil a pomocí átmavičáry dosáhl poznání svého pravého Já.

Proto ovládá svou mysl pomocí sebe si vědomého pozorovatele a rozlišovací schopnosti a vědom si svého stavu a znalostí pokorně pracuje na sobě místo toho, aby kritizoval něco, čemu nerozumí nebo ty, kteří jej po této stezce vedou. Takové snahy nejsou nikdy od Boha, ale vždy z ega, které je největším zlem, jaké existuje.

Dokud jsme se jej plně a trvale nezbavili, je vše jen a jen špatně.

Pokud někdo neví, jak se chová a projevuje pravý hledající Boha, ať si přečte například knihu „Serafim Sarovský“. Nalezne tam pro sebe dobrý vzor. Právě pro upřímné hledající takové knihy zabezpečujeme.

Stanovisko k dění v našem společenství je jasně uvedeno v duchovním skriptu: „Důrazně, důrazněji, co nejdůrazněji“. Doporučuji každému jeho prostudování a dodržování zásad v něm uvedených.

Proto také některé články uvedené na tomto webu, které porušují uvedené zásady a byly zveřejněny bez mého vědomí a souhlasu, byly staženy.