Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ad: „Zištný „satguru“ Jiří Vacek:...“

20. 12. 2008

Martin Tomeš

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Miloš Tomáš na stránkách Kauzy Vacek zveřejnil 14.11. další „příspěvek“, jehož název jsem uvedl v uvozovkách v nadpisu tohoto článku, kterým bych zde na to, co M. Tomáš napsal, chtěl zareagovat.

Když se ke mně tento „text“ dostal, nepřečetl jsem si kdo je autor a když jsem se po přečtení podíval, tak se mi ani při tom všem, co již M. Tomáš napsal, nejprve nechtělo věřit, že by se namáhal psát takový bezduchý text. Nicméně, je to tak, jak to je a já mám před sebou dvoustránkové pojednání, jehož obsahem není nic jiného než snůšky nesmyslů o tom, co znamená poznámka „Rezervace míst nezbytně nutná“ na pozvánce na meditace do MKDS a lži o tom, jak pan Vacek bohatne z meditací v klubovně Duchovní srdce.

Takže pane Tomáši, „nezbytně nutná“ je intenzifikace slova „nutná“ pro ty, kteří se stejně objevují na meditacích v klubovně bez rezervace a pak jsou překvapeni, že si nemají kam sednout, protože klubovna je skutečně malá.

To, že tvrdíte, že pan Vacek na Duchovním srdci nějak profituje je jen další Vaše nehorázná lež, protože jsem myslím dostatečně blízko, abych mohl potvrdit, že všechny peníze z meditačních setkání v klubovně jdou na její provoz a ještě to ne vždy stačí, protože nájem je skutečně vysoký. Pan Vacek tím, že se i při svém zdravotním stavu a narvaném programu účastní i těchto veřejných meditací v klubovně, v podstatě sponzoruje provoz klubovny (a to ani nemluvím o neocenitelné duchovní pomoci, které se nám tím dostává), protože, když tam je, je pochopitelně vyšší i účast, a nikdy jsem nezaznamenal, že by z akcí na kterých tam je, požadoval jakýkoliv podíl. Když už chcete srovnávat s Lucernou, dovolte mi poznamenat, že vstupné tam bylo dražší než 150 korun už před 10 lety, což vzhledem k počtu lidí tam, inflaci za tu dobu a faktu, že bývala pronajatá jen na ten den (zatímco klubovna platí měsíční nájem) dělá jednoznačně výdělečný podnik právě z Lucerny a nikoliv z Duchovního srdce.

Nicméně si myslím, že je dobře, že lidé jako Vy píšou takovéto hloupé články, protože mi to pomáhá si opětovně uvědomit a připomenout, jak úžasně vzácnou a nezištnou bytostí je pan Vacek (narozdíl od Vás).

Děkuji

Martin Tomeš

 

PS: Miloš Tomáš, asi aby mi dokázal, že takto „duchaplně“ píše stále, ještě stihl vytvořit další článek nazvaný Za meditaci požadováno „vyvážené“ vstupné, kde se tentokráte zabývá tím, co vše říká termín „vyvážené vstupné“ o naší skupině a opírá se pro změnu do Jirky Krutiny. Co na to říct? Až se vstupné zvedne kvůli cenám energií atd., bude to pro M. Tomáše důkaz, že zde jde jen o peníze a pokud by se někdy snížilo či se udělala nějaká akce zadarmo, bude to důkaz, že na meditace do MKDS chodí konečně méně lidí a že se snad dělá nějaký „nábor“ či co. Prostě, ať se napíše cokoliv bude to špatně, tedy kromě toho, kdyby cokoliv z toho napsal někdo z Avataru. Co se týká výpadů proti manželům Krutinovým, mohl bych víceméně všechny opsat, obměnit pár kontextuálních slovíček a krásně by seděly právě na Miloše Tomáše. Kromě toho, že samozřejmě manželé Krutinovi svou přítomností na meditacích, za které jim je spousta lidí vděčna, též vlastně sponzorují provoz MKDS, tak skutečně nechápu, kolik času a energie je Miloš Tomáš schopen věnovat takovým blbostem jako je formulace „vyvážené vstupné“ apod. Nicméně, má to i dobrou stránku a to, že po přečtení těchto a i předchozích jeho článků bude potencionální hledající okamžitě vědět, kudy cesta nevede a jakýkoliv článek na serveru R. Pettingera či J. Krutiny pak na něj o to více a silněji bude působit jako doušek živé vody a počet lidí na našich společných meditacích se opět rozroste (což se ostatně již děje). Takže pane Tomáši, díky za reklamu a jen tak dál!