Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ad: Člověk říká, 15. 2. 2013, Bystrčník

19. 2. 2013

Jiří Vacek

Útok na ústavu České republiky a základní lidská práva

Bystrčník, jak je z níže uvedeného příspěvku zřejmé, hlásá názory, které jsou nejen v rozporu s ústavou naší republiky, ale dokonce nabádá, aby ti, kteří své ústavní právo na svobodu osobního přesvědčení a svobodu náboženskou využívají, byli pronásledováni policií a soudy nebo dokonce vězněni na psychiatrii. To je totalita a fašismus.

Přesně tímto stanoviskem se řídilo absolutistické Rakousko, Němci za naší okupace, pak komunisté za své vlády. Přesně o zavedení těchto režimů se dožaduje pisatel článku. Článek uvádím celý.

 

Člověk říká: (15. 2. 2013 v 22.17)

Zcela vážně by se soudy a Policie ČR měly zabývat výroky a veřejným působením pánů Vacka a Krutiny, rozvrácené rodiny či tragické osudy některých členů sekty by mohly, resp. měly, být dostatečným důvodem k serióznímu šetření. A bez práce by nemuseli zůstat ani psychologové či psychiatři v případě všech skalních sektářů, ať mají před jménem “MUDr.” či za jménem “religionista” apod.

Konec citace.

A kdo bude rozhodovat o tom, koho má policie a soudy pronásledovat a věznit nebo internovat v blázincích?

Materialisté nebo katolíci přesvědčeni o své vyvolenosti od Boha? Nebo komunisté? To jejich „rozhodování“ jsme zažili na vlastní kůži po 40 let jejich vlády. I mě vláčeli po výsleších a soudech.

Nebo dokonce snad gestapáci jako za německé okupace, kdy utýrali starého pána Karla Weinfurtera?

Nebo snad to necháme na úvaze nějakému policistovi?

Pisatel článku se dožaduje zřejmě zřízení censury nebo dokonce inkvizice. To vše zde již bylo a celé dějiny lidstva dokazují, jak takové režimy a jejich instituce škodí všem: těm co je zřizují i těm, které pronásledují. To je jen návrat do středověku a k jeho zlu.

Je to přesně naopak: složky státu zodpovědné za dodržování ústavy by měly dbát na to, aby nabádání k porušování ústavy bylo posuzováno jako trestná činnost.

To, co pisatel požaduje, je zavedení fašistického, policejního státu a nic jiného. Proč třeba nepožaduje stejně rázný zákrok proti katolické církvi, jejíž členové na celém světě se hromadně v desetitisících podíleli na jednom z opravdu ohavných zločinů na nevinných dětech, jímž je pedofilie? A druzí jim kryli záda a tak umožňovali jim v těchto zločinech dlouhá desetiletí pokračovat.

V této souvislosti je třeba jasně říci, že Vatikánu a celé katolické církvi neleží na srdci základní lidská práva. Sama je neuznává a dokonce porušuje, a proto také nepodepsala Evropskou listinu základních lidských práv.

Názory, které naši nepřátelé hlásají, jsou totalitní a opakem demokracie. Ať vycházejí z materialismu, z komunistické doktríny nebo z katolicismu či nesnášenlivého evangelismu, jedno mají společné. Jsou stoupenci násilí a nikoliv zastánci svobody vyjadřování a náboženské.

Představují pro společnost vážné ohrožení demokratických, těžce vydobytých svobod a dožadují se praktik policejního totalitního státu. Nesouhlasíš se mnou? Ať ti to spočítá první policista nebo ať tě šoupnou do blázince.

Mnozí z těch, kteří hlásali tyto názory a zaváděli tyto pořádky, jak nám dokazuje historie, se často stávají oběťmi právě té totality, které se dožadovali. Komunisté věšeli své soudruhy, katolíci vraždili protestanty a podobně.

Mlčet k takovým názorům znamená podporovat jejich šíření, až převládnou a staneme se všichni – nejen my – jejich obětí. Je poroto nejvyšší čas vyhlásit rázný nesouhlas s nimi a také poukázat na skutečnost, že je někdy šíří dokonce státní zaměstnanci nebo organizace státem podporované.

Tito lidé místo, aby naši ústavu ctili, vyzývají k jejímu porušování.

Pokud by již měl být někdo zakazován a souzen, v prvé řadě by to měla být katolická církev, která masové rozšíření pedofilie umožňovala po celá desetiletí.