Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ad Chrabrost v podání J. Vacka

11. 3. 2006

Jiří Vacek

(k článku M. Paříka na www.jitrnizeme.cz, 14.02.06 - později odstraněn)

Pane Paříku, přestaňte šířit komunistickou propagandu a její lži. Devět milionů nestraníků (bezprávných občanů), bylo bezohledně utlačováno milionem straníků, předvojem lidstva, jak si říkali, kteří je hrubým násilím ovládali. Nestraníci jsou oběti, straníci jsou viníci.

Nestraníci nevolili komunisty, protože za komunistů se žádné řádné a svobodné volby nekonaly. Nestraníci byli pouze násilím donuceni účinkovat v komunistické volební frašce, ve které nešlo o nic jiného, než zastřít komunistickou hrůzovládu.

Veškerá vina je na komunistech a nikoliv na nestranících. Vy obracíte pravdu naruby a z obětí – nestraníků – děláte viníky a pravé viníky – komunisty – nejen ani slovem neodsuzujete, ale bráníte je jako hodné a ušlechtilé bytosti. Máte zcela zvrácený způsob usuzování, přesně takový, jaký uplatňovali komunisté a dosud uplatňují.

Vy nás shodně spolu s vůdci komunistů jako je Grebeníček, jehož otec jako bachař mučil politické vězně, neustále přesvědčujete, že komunisté se žádných zločinů nedopouštěli. Svým myšlením se od nich nelišíte ani v nejmenším.

Z vašich řádků je přímo cítit lítost nad tím, že jsem své samizdaty nepodepisoval, aby mě komunisté mohli snadno zavřít. Komu bych tím prospěl? Považoval jsem za přednější v jejich vydávání pokračovat než sedět ve vězení. Podle vás je to zbabělost. Podle mne je něco takového říkat komunistická podlost a ničemnost.

Navíc, mým hlavním cílem byla realizace Já. Pro ni by pobyt ve vězení vůbec nebyl příhodný.

Tam, kde byla opravdu naděje, jako v období pražského jara nebo v sametové revoluci, jsem neváhal a plně se zapojil. Proto mě také komunisté vyhodili v roce 1970 ze zaměstnání a nebylo to poprvé. Tomášovi, jak jsem osobně zažil, se například v období pražského jara nezapojili, ani samizdaty nevydávali. Ke komunistickým volbám také chodili. Aby unikl komunistickému pronásledování, Eda Tomáš získal doklad, že je cvičitelem jógy v rámci tělovýchovy. Byl proto zbabělcem? To jsou skutečnosti. Tomášovi se chovali tak, jak se rozhodli. Bylo to jejich právo a není důvod je za to obviňovat. Vina je na komunistech, ne na nich. Oběti hrubého násilí, jakými byli za komunistů nestraníci, se mají právo proti němu bránit i způsoby, které se za zákonných okolností považují za nepřijatelné. Rozhodně není jejich povinností nechat se pronásledovat, zavírat či zabíjet.

Co je opravdová zbabělost, je počínání vašich přátel jako je Sektotlouk-Dostál, Jirka-Tereza Vacková, uctívatel Mahárišiho, kteří, kryti svými anonymy, si o nás vymýšlejí jednu lež za druhou. Zřejmě se stydí sami za sebe.

Jak se nestraníkům žilo pod vládou komunistů, nalezne čtenář podrobně popsáno v mých pamětech „Jak jsem hledal Boha“. Zejména ti, kteří dobrodiní hodných komunistů na vlastní kůži nezažili, by se ve svém vlastním zájmu měli přesvědčit, co ti komunisté byli zač. Právě proto se komunistická propaganda, kterou šíří pan Pařík a jeho přátelé, snaží lidem namluvit, že vina je na nestranících a ne na komunistech. Pro přátele komunistů jsou všechny zprávy o jejich zločinech velmi nepříjemné. Právě proto, když jsem zveřejnil jejich neúplný přehled, pan Dostál se zděsil a honem napsal článek, aby pojednání o komunistických zločinech nikdo nečetl. Bál se, aby se lidé nedozvěděli pravdu. Právě o to komunistům jde. Komunisté vždy lhali a lžou i teď a vy jim v tom pomáháte.