Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ad KV: Kdo koho manipuluje, A. Popov, 11. 10. 2010

15. 10. 2010

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Pane Popove!

Ježíš říká: „Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne“.

Vy se takovým odpovědím záměrně vyhýbáte.

pameti_11.jpgTen starý muž, který si posadil na klín dvě malé holčičky, je jejich dědeček, aby měl fotografii na památku.

Na obálce knihy jsem ji zveřejnil proto, abych názorně ukázal, že jóga je plně slučitelná s rodinným životem a není třeba odcházet od rodiny a světa, jak si mnozí myslí.

Doporučuji všem, kteří chtějí znát pravdu, ať si sami prohlédnou fotografii  na obálce 11. dílu „Jak jsem hledal Boha“. Zjistí, že si pan Popov o svých čtenářích myslí, že jsou takoví hlupáci a neověří si jeho tvrzení. Opět totiž neodolal a jak je pravidlem, zase lže: nechovám na klíně dvě  malé nahé  holčičky, ale pouze jedno nemluvně, naši Kájinku, která nejen není nahá, ale tak zabalená  do peřinek, že jí kouká jen hlavička. Žanetka stojí vedle mne tak, jak po zahradě na chatě ve vedrech chodila celý den. Pan Popov lže i tam, kde je jednoduché jej ze lhaní usvědčit. O to nebezpečnější jsou jeho lži, kde pouze vydává svá obecná tvrzení za pravdu. Ty, jak je zřejmé, právě pro jejich obecnost nelze vyvrátit, ale pouze popřít.

V životě je dobré držet se zásady: nevěřit tomu, kdo byl již usvědčen ze lži. Těm, kteří lžou není prospěšné věřit.

Vidět v té fotografii něco zvrhlého a zvráceného, může jen skutečně zvrhlý zvrácený člověk. Slušného člověka něco tak odporného ani nenapadne. Pan Popov nám nechtěně odhalil stav své mysli i to, čím se jeho mysl obírá. Právě takový typ lidí viděl v Ježíši jen pijana a žráče.

Pan Popov sice píše, že s pedofilií nesouhlasí, ale dává si dobrý pozor, aby tento svůj názor na ní a na její rozšiřování v katolické církvi, nevyjádřil veřejně. Asi ví proč. Přinejmenším chce být hezký a s každým zadobře, včetně těch, kteří pedofilii kryjí. Proto také se vyhnul tomu, o čem měl psát: o manipulaci lidí v katolické církvi.

Článek není v podstatě nic jiného, než obrana právě této manipulace. Přesně podle zásad demagogie odvrací pozornost od nežádoucí záležitosti tím, že začne protiútok jinde a tak odpoutá pozornost.

Tím jen potvrzuje můj názor, že tomášovci se spojují i s těmi, kteří označují jógu za blud.

Tvrzení, že cituji „jóga sama o sobě není ani taková ani maková“, je hrubá nepravda a kdo něco takového tvrdí, buď vůbec józe nerozumí nebo je jejím nepřítelem.

Jóga, stejně jako buddhismus, křesťanství a další pravé duchovní směry, je stezkou, metodou k poznání naší pravé božské podstaty a vede nás k osvobození z nevědomosti, z nesvobody a utrpení. Spolu se jmenovanými přístupy k řešení duchovní otázky člověka je neocenitelným dobrem a darem, nejvyšším klenotem, jaký lidstvo má. Jen zlý člověk toto dobro může odbýt jako „ani takové, ani makové“.

Jestliže někdo jógu – ale i křesťanství, buddhismus a další stezky k Bohu a poznání provádí nesprávně, pak tím nejen není vinna jóga, ale takový člověk ani jógu a ostatní stezky k Bohu nepraktikuje, ale dělá pravý opak toho, co jóga a další směry učí.

Vy zřejmě tuto základní pravdu nejste ani schopen pochopit. Vy nejste ani jogín, ani křesťan, ani buddhista, ani nic jiného, ale jen tomášovec plný nenávisti a nic víc.

Jinak je dobře, že píšete, co píšete. Dobrý a myslící člověk alespoň hned pozná, co jste zač.

Jen tak mimochodem, pan Popov si zřejmě myslí i o Gándhím, že byl zvrhlík, když si nedávno mohl v novinách přečíst, jak spal na jednom lůžku se svou mladou příbuznou. A pan prezident Masaryk je také zachycen na fotografii, obklopen malými vnoučaty. Svět se zvrhlíky jako já jen hemží.

Jinak panu Popovi nemá smysl nějaké otázky klást. Na žádnou jasně neodpoví, ale vždy jen vytáčkami, jak dokazuje jeho citovaný výlev „Jóga není maková ani taková“. Tentokrát si dobře poznamenám, kde a kdy jej zveřejnil. Po určité době sice svůj výrok možná nepopře, ale bude se po vzoru svých soudruhů vytáčet: „Ukažte, kde jsem to řekl a předložte mně to k autorizaci!“.