Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ad Viktor Lošťák říká panu Bešornovi, 19.02.2013

24. 2. 2013

Jiří Vacek

Pan Lošťák si představuje náš rozhovor tak, že bude kritický neboli on mne bude kritizovat, otázky bude klást také jen on neboli bude rozhovor řídit podle sebe a co se mu nebude zdát, to z mých odpovědí vypustí pod záminkou čtenářské „snesitelnosti“. Poslední je již samo porušením autorského zákona: bez souhlasu autora nesmí nikdo do jeho díla zasahovat.

Toto jsou podle něho standartní podmínky rozhovoru. Mně to spíš připomíná výslech na totalitní policii s cílem odrovnat protivníka.

Oč mu jde, je zřejmé. On nechce seznámit čtenáře s pravdivými informacemi o nás, ale „kritizovat“. Zřejmě si myslí, že je odborníkem na jógu a mystiku, když je něčeho takového vůbec schopen navrhnout. O nějaké novinářské objektivitě a etice se již vůbec nedá mluvit, jak dokazují sprostoty některých přispěvatelů Bystrčníku, které neváhá tisknout.

Již to, že vůbec tiskne anonymy, což slušné weby nedělají, odhaluje mnohé o hodnotách, které vyznává.

Pan Lošťák ví, proč odmítá odpovídat na otázky. Ta základní totiž zní: „Proč web, který se podle jeho slov zabývá komunálním, místním děním věnuje tak velkou a zlobně nepřátelskou pozornost skupině slušných lidí, kteří se zabývají poznáním sebe?“ I zde platí: „V čí prospěch?“