Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anonymy jako vrchol duchovnosti

14. 12. 2014

Jiří Vacek

Dnes (11.12.) jsem dostal i s Miluškou anonym, další přinesl Pavel Dymanus a hned jej nahlas všem před meditací přečetl, aniž by se mně zeptal na souhlas. Meditaci to rozhodně neprospělo.

Zásadně se čtením a šířením anonymů nesouhlasím. Je nesprávné je jak psát, tak se jimi i zabývat. Někdy je však učinit výjimku nutné.

Znění všech anonymů bylo stejné až na oslovení. Jeden celý uvádím.

 

11.12.2014

Pane Vacku,

Zuzana Koubová a její blízcí zneužívají, že jste pod vlivem léků, a rozeštvávají Vaši rodinu.

Nenávidí Evu, Jirku i paní Milušku.

Pokud nezasáhnete, dosáhnou již brzy svého záměru.

Rozpadu společenství.

 

Ne pane Anonyme (nebo snad paní?)! Pravda je, že Zuzka nikam nepíše ani pod svým jménem ani anonymy. Skupinu rozeštvává onen tajný Facebook a právě onen anonym. Již to, že se za svůj názor stydí, ukazuje, co je zač.

Společenství nerozkládají lidé, ale zlé a Bohu nepřátelské síly, které se zmocňují myslí hledajících. Ti jim ochotně dopřávají sluchu, protože odmítají samý základ stezky, jímž je očista od všeho zlého a Bohu se vzdalujícího. Nerozlišují podle nauky, co do jejich mysli vstupuje, ale bez rozlišení přijímají vše zlé a od Boha pryč směřující za své a pak pod vlivem tohoto zla se vyjadřují. Příkladem je onen „tajný Facebook“.

Tak dopadají ti, kteří jen provádějí praxi síly nebo nemeditují na Boha. Jelikož jsou plní zla, posilují tím v sobě jen jeho moc nad sebou. Chybí jim čistota mysli a láska jako dodržování trojjediného přikázání lásky, které nás jedině před posednutí zlem chrání.

Proto zákonitě vidí v těch, kteří je vedou ke světlu, své nepřátele, jak dokazuje onen Facebook. Je skutečně neuvěřitelné číst vyjádření třeba Gabriely Balaštíkové: pomluvy mistra považuje za velmi zdravé a osvobozující. Chce se rozlišit od strašení, které pochází od autority.

Nabádání k očistě a rozlišování je pro ni zlé a od toho, kdo je učí, je třeba se osvobodit. Co lepšího si zlo může přát než toto?

Zdenek Hirapuri Foltýn v mistrovi vidí jen závist a nevědomost. Takových výlevů je na Facebooku celý proud.

Těžko říci, kdo se víc proviňuje proti nauce: ti, kteří se takto projevují nebo ti, kteří jim šíření těchto názorů umožňují a podporují. Je mně stále záhadou, jak si někdo, kdo si alespoň něco přečetl duchovního, může slibovat od zla něco dobrého. Kde by se ve zlu něco dobrého vzalo, je-li zlé?

Duchovní zákony platí pro každého. Proto platí i Ježíšovo: „Běda tomu, kdo pohorší některého z mých maličkých. Bylo by pro něho líp, kdyby se utopil“. Ti maličtí, to jsou právě ti, co začínají se stezkou. Pohoršuje je ten, kdo je nesprávně učí a odrazuje od mistra.

Jak je možné, že ti, co právě toto činí, se nebojí, jak dopadnou? Zřejmě si myslí, že jsou něco jako Bůh, že si mohou vše bez následků dovolit, protože nejsou pod zákonem. Ten je pro ně „nedotknutelné“ jen strašením. Nestačí jim, že ubližují sobě tím, že se nechají ovládat zlem. Musí pro své uspokojení svádět od rozlišování, očisty a ovládání mysli druhé.

Jednou budou skládat účty za sebe a za druhé. Pak snad teprve prohlédnou, ale bude již pozdě. Jejich vlastní zlo se jim odmění samo sebou.

Rozvažuji, zda obsah onoho Facebooku mám zveřejnit nebo nikoliv. Máme tam i výlevy, které jsou po čase stahovány, asi aby je nikdo nepovolaný nemohl číst. V každém případě každý si je může přečíst u nás.

Je to skutečně šílené. Nabízí se jim cesta z utrpení a nesvobody do lepšího světa a života a oni jsou k ní nepřátelští. Nečtou snad noviny, nedívají se na televizi, že nevědí, kde a v čem žijí a co je čeká, pokud se nevzpamatují?

Na něco jsem zapomněl: nejsem pod vlivem léků, které jak anonym naznačuje, snižují rozumové schopnosti. To je pustá lež a nic jiného než darebáctví. Prostě hnus. Takové pomluvy může veřejně šířit jen skutečně zlý člověk. Slouží mu k dosažení jeho zlých cílů.