Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avatarský facebook

13. 9. 2010

Jiří Vacek

Michal Dočkal objevil, že spasitelé lidstva mají svůj facebook a na něm své údajné přátele.

Není udivující, že je mezi nimi Dan Moravec, který sice tvrdí, že nelže, ale za to lháře a pomlouvače z přátelství neprozradil. Co si slibuje od přátel, kteří jej nastrčili do role lháře a pak jej v ní nechali místo, aby se přiznali, opravdu nevím.

Je tam i Mirek Hruška, kterému jsem pomohl uvědomit si Já. Opravdu klesl tak hluboko?

Čemu jsem nechtěl věřit, že tam je i Martin Dojčár. Naše přátelské vztahy sahají dlouho až do minulého tisíciletí a velmi si jej vážím. Tak jsem sedl a zeptal se.


Ahoj Martine,

Dozvěděl jsem se od přátel, že tě pan Pařík a Miloš uvádí na svém facebooku jako svého přítele.

To mne překvapilo. Opravdu souhlasíš s tím, co o mně na Kauze Vacek píší: „Vacek krade, lže, podvádí atd.“, viz například článek z konce července?

Buď tak hodný a odpověz obratem.

Jirka Vacek, 2. 8. 2010

 

K dotazu se připojil i náš Jirka. Odpověď přišla obratem:


Mili priatelia!

Dakujem Vam za spravu. Nerobte si, prosím, v predmetnej veci starosti. S panmi Parikom a Tomasom nie som v ziadnom kontakte. Pana Tomasa som naposledy uchytkom zahliadol na konferencii Forum 2000 tusim na jesen roku 2009, pana Parika som nevidel hadam uz niekolko rokov ... Preveril som zaznam "priatelov" na mojom FB konte, M. Parik medzi nimi nefiguruje. S oboma panmi nie som v osobnom ani v pisomnom styku a ani oni so mnou. Aby vsak nevznikal opacny dojem, pana Tomasa som za zoznamu "priatelov" vyradil. (Dovolim si poznamenat, ze samotny vyraz priatel v kontexte siete FB je pomerne zmatocny - tazko ho mozno stotoznovat s vlastnym vyznamom slova. Velka cast mojich FB "priatelov" su osoby, ktore vobec nepoznam, casto ani z videnia.)

Cela zalezitost okolo kauzy JV ma nesmierne mrzi a frustruje. Hlboko si vazim duchovnu sluzbu, ktorej sa cele roky, ci skor desatrocia obetavo venujes, Jirka. Osobny kontakt s ucitelom je vzacny dar a v Tebe je nam tento dar dostupny celkom vynimocnym sposobom. Dakujem Ti za to! Dakujem, ze si ma kedysi pred rokmi prijal a prijimas ma napriek mojej nedokonalosti a slabosti.

Tvoj Martin Dojčár, 2. 8. 2010

 

Každý by měl být ve výběru svých přátel velmi obezřetný. Jestliže Rámakrišna říká, že se máme i příbuzným, kteří jsou světští, vyhýbat jako jedovatým hadům, pak ještě opatrnější musíme být ve výběru svých známých.

Pokud nejsou dobří, ale zlí, pokud se nepřátelí s Bohem, pak nám neprospívají, ale škodí. Když se k nim hlásíme, tak mezi ně i patříme se všemi důsledky a ty nejsou vůbec radostné.

Opravdu slušní lidé se s těmi, kteří slušnost neznají, nepřátelí. Pokud ano, pak přiznávají, že sprostota jim nevadí. Proč? Protože jsou stejní.

Se zlem a sprostotou nejsou kompromisy možné. Zde platí tvrdé buď a nebo.

Ti, kteří se přátelsky stýkají s těmi, kteří se vyjadřují o druhých sprostě a lživě je pomlouvají, svým postojem naznačují, že jim takové chování nevadí nebo je dokonce schvalují.

To je v naprostém rozporu i s běžnou etikou, natož duchovní stezkou.