Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další lež tomášovců

9. 9. 2010

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

KV otiskla tvrzení, že jsem své články v časopise The Mountain Path, který vydává Ramanašram, nepodepisoval opět s úsudkem o zbabělosti.

Pravda je, že všechny články jsou podepsané mým plným jménem. Pouze asi dva jsou uvedeny pod pseudonymem „A Czech Devotee“. Praxe pseudonymů se běžně používá. Není to totéž jako anonymní pomlouvání. Tuto pravdu může například potvrdit pan Skarnitzl, kterému jsem několik ročníků časopisu zapůjčil. Jinak je každému ochotně ukážu.

Pod jeden článek, ten s popisem zkušenosti vize s Mahárišim, redakce dokonce uvedla mou plnou adresu. To bylo z její strany hrubé opomenutí a za to se mně ášram velice omlouval. Něco takového je úplně neslýchaného a stalo se poprvé a naposled.

Takže opět jasná lež. Ta má zastřít pravdu, že nikomu z tomášovců časopis, který se těší světovému uznání, nic nikdy neotiskl. Těžko na něm mohou chtít, aby tiskl jejich sprostoty.

I dnešní prezident ášramu, který mně není vlivem pomluv z Čech nakloněn, veřejně prohlásil, že tyto články jsou velmi dobré. Jeho vyjádření je otištěno v pamětech „Jak jsem hledal…“. Právě to je v jejich očích provinění. Závistivci úspěch neodpouštějí.

Navíc články v časopise i několik vyjádření představitelů ášramu, které je oceňují, vyvracejí pomluvy o mém učení. Je na každém čtenáři, komu uvěří.

Ať si dobře uvědomí, co je a co není v jeho duchovním zájmu. Zaslouží si tomášovci jeho důvěru po tolika prokázaných lží?