Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis Pavlu Dymanusovi

23. 1. 2015

Karel Bešorna

Ahoj Pavle Dymanusi,

jsem velmi zklamán poté, co jsem se dozvěděl o tvých velmi neslušných výpadech na adresu našeho mistra pana Vacka a jeho přátel, jenž ve svém důsledku dokonal rozpad našeho duchovního společenství.

Za tvé vedení duchovní klubovny jsem si tě velmi vážil. Byla to z tvé strany nepochybně tvrdá a velmi obětavá práce. Byl jsem přesvědčen, že takováto nezištná činnost vede člověka k pokoře a k porozumění druhým. Proto jsem byl doslova šokován, když jsem se dozvěděl o tvém hrubém a velmi zlém chování vůči panu Vackovi. Je pro mne naprosto nepochopitelné, že jsi schopen Jej, svého duchovního otce, veřejně a pln zlých emocí obviňovat, z toho, že lže!

Jako naprostý vrchol neslušnosti pak považuji to, že sis svůj rozhovor s mistrem za Jeho zády a dokonce u něho doma (!) nahrával s úmyslem Jej poškodit. Něco takového je dokonce nezákonné! I když tvrdíš, že tě o nahrávání meditací pan Vacek požádal, tak je zcela jasné, že se to těchto tvých neduchovních „výlevů“ naprosto netýká, o jejich zveřejňování ani nemluvě.

Velmi mne také mrzí, jak ses spolu se svými přáteli zachoval k Pepovi. Díky němu se k nám všem dostává ta nejhodnotnější duchovní literatura, která, jak již vícekrát zaznělo, nemá v duchovním světě obdoby. Za to vše bychom mu všichni měli býti vděčni.

Vím, má prosba nejspíše nebude vyslyšena, ale přesto všechno tě prosím, ještě jednou zvaž důsledky svého chování a pokus se vše ze své strany urovnat.

 

S pozdravem,

Karel Bešorna

Praha, 05.01.2015

 

PS: Právě jsem, Pavle, narazil na tvém webu duchovnisrdce.cz na odkaz Ing. Jiří Vacek. Velmi těžko se mi o tom píše. Jak můžeš uvést na adresu člověka, který se o tebe dlouhá léta duchovně staral,  „Skončil“ ?! Opravdu si myslíš, že je něco takového správné?