Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis přátelům

25. 4. 2007

Karel Bešorna

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

V České Třebové dne 15.04.2007

Drazí přátelé,

Na základě informace mého kamaráda, že na serveru www.kauza-vacek.blogspot.cz vyšel zase jeden z článků, pomlouvajících pana Vacka ohledně nepodepisování samizdatové literatury z doby komunismu, bych rád napsal pár řádků.

Před pár minutami jsem dočetl odstavec onoho článku. Část bude citována níže. Omluvte prosím, možná mé nezdvořilé vyjádření, ale ještě teď je mi z toho velmi špatně. Energii, která z celé té stránky, ba z celého serveru vyzařuje, bych přirovnal k nedávnému zážitku, kdy se mi dostaly do rukou tarotové karty od "známého" černého mága La Veye. A to opravdu nepřeháním. Stačilo se na ně podívat a cítili jste, jak přes tu bránu, kterou ty obrazy tvoří, vyzařuje velmi negativní energie. Takové černo jakoby mlžilo mou auru. Bohužel, velmi podobný pocit mám, když se jen podívám na stránku tohoto serveru "kauza-vacek.blogspot.com". Je velmi smutné, že se v "duchovnu" dějí takové věci. Šíří se pomluvy... Pomlouvání je čarování. Proto není divu, že cítím to, co cítím. A také není divu, že podklad těchto stránek je černý a stránky samy jsou zabarvené špinavou žlutí. Dokonce i v následujícím mají autoři těchto stránek velikou pravdu. Cituji: “Posláním těchto stránek je vytvořit protiváhu… …kampani Jiřího Vacka…” Ano, co může být protiváhou Světlu Boha, které z mistra pana Vacka září? Jedině opravdu veliká temnota. Myslím, že každému z nás, pokud se na malou chvíli naladí na náboj, který je obsažen v mistrově knihách a na náboj, který je na stránkách tohoto serveru, bude vše jasné.

Co pan Vacek píše ve svých knihách, to je jen a jen jeho věc. Jsou to jeho knihy a každý máme právo na svůj názor. Vždyť ty knihy lidé nemusejí číst. Ano, za komunismu nebyla svoboda slova. A mám pocit, že pisatelé těchto článků nejsou opravdu v tomto od komunistů daleko. Ba možná dokonce naopak.

Znovu jsem si ověřil, jak je důležité studovat literaturu mistrů, scházet se s podobně smýšlejícími, duchovně nalazenými lidmi. Jak říkají buddhisté, Buddha, Dharma a Sangha.

Nedopusťme, aby nás pomluvy a podobné myšlenky stáhly dolů či rozdělily. Musíme dávat veliký pozor na svůj charakter. Pokud to neděláme, tak příliv duchovního světla od mistra z meditací způsobí přesně toto, co můžeme vidět zde. Mám pocit, že žertovné úsloví: "Jak se pozná téměř osvícený mystik v Čechách? Podle toho, že zjistil, že existuje nějaká jama a nijama. J" platí opravdu plně.

K danému článku bych se vyjádřil asi takto. Pan Pařík píše, cituji:

"Pan Vacek, dříve než bude posuzovat druhé, by se měl vypořádat se svou vlastní minulostí pravidelného voliče KSČ a zbabělého, protože anonymního autora samizdatů (Eduard Tomáš své samizdaty vždy podepisoval). V této souvislosti na něj platí latinské přísloví "In pace leones, in proelio cervi" - V míru lvi, v boji jeleni". Tedy všichni apoštolové z dob Ježíše Krista byli dle pana Paříka zbabělci. Nejen, že nepodepisovali svá evangelia, ale dokonce napsali celou bibli v podobenstvích!

Dříve jsem se setkal s více díly, která nebyla podepsána. Říkal jsem si v duchu, že je to od autora velmi hezké, velmi neosobní, když ho takové dílo stojí tolik práce a energie a on to odevzdá Bohu a nepodepíše se. Říkal jsem si, že to je opravdová karmajóga. A co je pro nás všechny  lepší, napsat jedno dílo, podepsat se a pak být komunisty týrán popřípadě zastřelen nebo se nepodepsat, napsat mnoho děl, která pomohou mnohým z nás, zůstat na živu, promeditovat se k samotnému Bohu a vyzařovat Jeho Světlo do duší těch, kteří touží po poznání? Ze své praxe vím, že meditování v bardu není to pravé ořechové...

Je pravdou, že Ježíš nás varuje, že pokud Jeho zapřeme, On zapře nás. Avšak je třeba chápat věci v duchu, ne dle litery. Litera zabíjí. V tomto případě to platí dokonce doslova. Řekneme pravdu vrahovi, který se ptá na to, kam utíkala jeho oběť?

Nerad zakončuji tento článek smutným konstatováním, že odpůrci mistra pana Vacka stále nepochopili rozdíl mezi hanebným pomlouváním a konstruktivní, věcnou kritikou.

Po přečtení tohoto článku jsem si znovu ověřil, jak je důležité modlit se stále k Bohu o rozlišovací schopnost.

Mějte se všichni hezky.

S láskou k mistru panu Vackovi, Milušce, k Vám a s poděkováním Bohu, že mohu sedět v mistrově Světle a Jeho mocně a hlasitě vibrujícím tichu Já jsem,

ing. Bešorna Karel