Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis Robíkovi

12. 2. 2015

Karel Bešorna

Ahoj Robíku,

velmi mne mrzí, že jsi zveřejnil článek od Jiřího a Evy Krutinových „Faritejský kvas vždy praskne“, jenž je plný neúcty, zloby a nevraživosti, na web Satguru. Tím jsi jej a vše dobré, co jsi na něm doposud udělal, znehodnotil. Mne osobně se velmi přitížilo už poté, co jsem si přečetl prvních pár řádek. Velmi mě to zaráží. To to opravdu nevnímáš ani po dvaceti letech duchovní praxe?!

Chci tě tímto informovat, že v současné době řešíme autorskoprávní záležitosti ohledně bývalého webu. Není již možné zde publikovat jékoliv články pana Vacka a jeho přátel. Je od tebe velmi nezodpovědné, že tak činíš i nadále bez jejich vědomí a souhlasu a dokonce i proti jejich vůli.

Jelikož si tě vážím za vše dobré, co jsi pro naše společenství udělal, tak bych tě chtěl v dobrém poprosit, zda bys mohl vše ohledně modrého webu urovnat bez nějakých dalších soudních záležitostí.

Děkuji a přeji ti mnoho duchovních úspěchů.

S pozdravem,

Karel


PS: V noci před tím, než mi bylo sděleno, že modrý web končí, se mi zdál o tobě sen: Šli jsme spolu po ulici. Chtěl jsi zajít do obchodu na snídani. Bohužel jsi už neměl téměř žádné peníze. Přemýšlel jsi, jak se uskromnit, aby ses nějak vůbec najedl. Byli jsme přátelé, tak jsem tě pozval. Když jsme vešli do obchodu, byla to spíše malá restaurace, kam jsi chodíval snídat, tak bylo všude kolem hodně černě zašpiněného, neumytého nádobí. Dalo mi hodně práce, abych nalezl vůbec nějaký čistý talíř, na který jsem si mohl dát své jídlo