Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duchovní klubovna

25. 1. 2009

Jiří Vacek

KV, M. Tomáš, majitel konkurenční firmy, která nás chce zničit, 14.11.2008 otiskl článek, kde mě líčí jako „zištného mistra“, který má z klubovny Duchovní Srdce finanční příjem.

Pravda je tato. Klubovnu vymyslel a převážně z vlastních prostředků a vlastním úsilím realizoval Pavel Dymanus. Za to, že klubovna umožňuje hledajícím denní společnou meditaci, mu patří dík nás všech. Klubovna je jeho a její chod opět zabezpečuje on sám, a to po všech stránkách včetně financí. Taková obětavost si zasluhuje velké ocenění.

Provoz klubovny, místnost je pronajatá, stojí měsíčně (nájem, elektřina atd.) asi 15.000 Kč. Pokud má provoz klubovny pokračovat, Pavel musí tuto částku každý měsíc sehnat. Proto návštěvníci klubovny přispívají na její provoz penězi i jinak. Podobně se chovám i já. Nemám proto z klubovny žádný příjem, ale naopak se snažím, aby Pavel potřebné peníze každý měsíc sehnal.

Na tomto případě je jako na mnoha dalších názorně vidět, jak M. Tomáš lže. Nezná fakta, ale prostě si vymýšlí jednu lež za druhou veden svou nenávistí škodit. Duchovní, rozlišující hledající si dokáže o tomto počínání udělat závěr sám. V tomto světle musíme posuzovat i věrohodnost dalších Milošových výmyslů. Pokud někdo zlo, které M. Tomáš šíří, nevidí, vysvětlení je jediné. Jeho vlastní zlé sklony způsobily, že na zlu nevidí nic zlého. O takové zájemce nestojíme.

Miloš a spol. mají zvláštní logiku. Když Tomášovi jedli – a rádi – maso, je to v pořádku. Když jím maso já, je to skandál. Když Tomášovi chodili ke komunistickým volbám, které o ničem nerozhodovaly včetně Miloše, bylo to v pořádku. Já jsem tím podporoval komunisty. Vstupné na přednášky Tomášových, které trvaly nejdéle asi 4 hodiny stály i přes 200 Kč, účastníků bylo několik tisíc. Příspěvek  na údržbu klubovny několika desítek účastníků za celodenní meditaci 150 Kč je zištnost. Navíc příspěvek není určen mně, ale Pavlovi. Takto bych mohl pokračovat dlouho. Ať mě k tomu raději nenutí.

Taková je logika sektářů Miloše a spol. Je dobré toto vše znát, abychom věci viděli takové, jaké jsou.

A pokud není reservace míst pro malý zájem o setkání s M. Tomášem nutná, měl by se zamyslet nad tím, proč tomu tak je.