Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hydepark na "Jitřní zemi" dočasně pozastaven

3. 6. 2006

Jiří Vacek, Vladimír Cepek

Jitřní země - Hydepark dočasně pozastaven

Autor: administrator <admin@jitrnizeme.cz>, Téma: Informace, Vydáno:  22.4.2006

Protože se Hydepark stal opět terčem útoků, byl dočasně pozastaven. Slušným čtenářům i slušným diskutujícím se omlouváme.

Na řešení se pracuje…

 

Když se objevilo na Jitřní zemi výše uvedené oznámení, byli jsme zrovna v Kostolanech. O přesných důvodech pozastavení nikdo nic nevěděl, redakce JZ je neuvedla. Proto jsem poprosil Ládíka, aby je zjistil. Co objevil, je uvedeno dále.


Uzavření diskusního fóra Hydepark na JZ

Poslední dobou, míněno během semináře pana Vacka na Slovensku v Jedlových Kostolanech (16-22.4.2006), jsem se občas díval na diskusní fórum HYDEPARK na www serveru Jitřní země.

Překvapila mě tam řada příspěvků a následných reakcí na ně, na jednotlivých diskusních vláknech. Příspěvek byl zapsán pod něčím nickem, adresou a později se někdo se stejným nickem a adresou, od před tím uvedeného příspěvku úplně distancoval. Celá ta situace na mě působila  dojmem, že diskuse je neobjektivní a nesmyslná, protože si v diskusním fóru HYDEPARK kdokoli může pod jakýmkoli nickem a adresou, třeba  napsat úplně cokoli, aniž by dotyčný, který pod tímto nickem i adresou v minulosti vystupoval s tím má co společného. Jak jsem se tam dočetl v jednom příspěvku před uzavřením, nedalo se pak už věřit nikomu a ničemu. Nabízela se i myšlenka, zda to nebyl záměr, tuto situaci vyvolat k úmyslnému poškození  konkrétních osob a jmen.

Ani mě nepřekvapilo, že administrátor 22.4.2006 toto diskusní fórum úplně zastavil a v současné době není se možné do něho přihlásit. Při neobjektivitě příspěvků, neidentifikaci přispívatelů a značné toleranci administrátora k jednotlivým příspěvkům, které mnohdy dávno překročily hranici obyčejné lidské slušnosti, tolerance a úcty.

O tom, jaké praktiky vládly na diskusním fóru se nechá dočíst i v příspěvcích jedné účastnice tohoto fóra, která tam přispívala pod nickem „Maríči“ .

Jelikož bylo fórum Jitřní země uzavřeno a nešlo se již nikde objektivně prezentovat a navíc příspěvky na něm byly neobjektivní, cenzurované a i mazané, připravovala si „Maríči“ své vlastní stránky, aby tam mohla prezentovat své objektivní, pravdivé příspěvky. Adresa jejích webových stránek je www.vecerninebe.estranky.cz (pozn. již byly zrušeny). Tento web jsem nepravidelně sledoval, hlavně jeho aktuality.

Večer 9.5.2006 asi okolo 18. hodiny se na stránkách Večerní nebe objevil příspěvek, že došlo ke zcizení webových stránek Večerní nebe, pokud si dobře vzpomínám, bylo tam přímo označeno, že se zřejmě jedná o nějakého tomášovce a bude podáno trestní oznámení na tento čin. Druhý den 10.5.2006, už stránky byly opět v původní podobě a s nejnovějším příspěvkem ze dne 9.5.2006. Ačkoli v mailu bylo psáno, že byla administrace e-stránek požádána o zrušení, nestalo se tak a stránky jsou přístupné dále.

Stránky se tvářily, že jsou v naprostém pořádku a až na přímý dotaz e-mailem mi „Maríči“ odpověděla, že se jí někdo pokusil tyto stránky zcizit a napadnout je. Její administrátorské heslo se stalo nefunkční, ačkoliv provedla úpravy a systém jí odpověděl „OK“, úpravy se neprovedly. Až poté se jí tam podařilo vložit příspěvek o trestním oznámení a následně se spojila i s administrátorem „e-stránek“ a po domluvě s ním teprve vše začalo bez problémů fungovat znovu, tak vše dostala pod svou kontrolu. Její stránky jsou tedy autorizovány mailem od ní a zřejmě jsou i hojně čteny, protože její příspěvky o „Sůvinci“ s odkazem na web, kde byly fotografie Aura a Poliny, měly za následek, že fotografie byly staženy z tohoto webu. Její web je tedy zřejmě nepříjemný pro řadu lidí a někdo se snažil jí její stránky zcizit a eventuálně je i měnit tak, aby došlo k jejímu poškození v její neprospěch. O poměrech, které vládly na fóru Hydepark před uzavřením tohoto fóra, se lze dočíst na výše uvedených stránkách.

Například v příspěvcích:

a) Někdo se chtěl dostat do administrace Večerní nebe.

b) Selektivní rasistka Polina a čistokrevný gádžo Auro

c) Proč jsem se v době Hydeparku neregistrovala.

d) Rta a danda


Vláďa Cepek

* * *

Komu jsou stránky Maríči nepříjemné a bylo v jeho zájmu je umlčet, je naprosto zřejmé. Tito lidé se neštítí skutečně ničeho. Dokonce si „vypůjčují“ nicky druhých, vydávají se za ně a vyjadřují se jako oni, a tak jim úmyslně škodí.

Toto vše jen potvrzuje můj názor, že většině účastníků JZ nejde o přínosnou výměnu názorů, ale že jim slouží pouze pro jejich zlé rejdy. Anonymita, snadná možnost zneužití a shovívavost redakce k vyložené sprostotě a jednostranné zaujetí redakce ve prospěch tomášovců jim toto vše velmi a velmi usnadňovalo. Jim nejde vůbec o nic duchovního, ale o snahu co nejvíc uškodit a zdánlivě beztrestně páchat zlo. A tito lidé se vážně dožadují, aby své špinavosti mohli zveřejňovat na našich stránkách. Ty navíc nikdy nebyly prohlášeny za diskusní fórum, ale slouží k informacím o našich činnostech.

Výše uvedené důvody mě přiměly k tomu, že jsem na JZ  přestal přispívat, částečně také pro překážky, které redakce JZ kladla jejich zveřejňování. Vyměňovat si názory s lidmi, kteří o takovou výměnu nestojí a je jim pouze záminkou pro šíření jejich zla a nepřátelství, a to ještě pomocí podvodů, nemá smysl.