Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak bohatneme

5. 12. 2006

Jiří Vacek

Abychom uspokojili čtenáře, kteří touží po duchovním poučení, mohou si u nás objednat xeroxové kopie rozebraných knih. Na internetu je naprosto jasně uvedeno, že jde o nevázané xeroxové kopie. Jako vše i je posíláme „na důvěru“ a nikoliv na dobírku. Jinými slovy: kdy zaplatí, ponecháváme jim. Tak své čtenáře úvěrujeme. Kupují na dluh; někdy dokonce na věčnou oplátku. Jak často dopadneme, je zřejmé z následujícího dopisu, který byl přiložen u vráceného xeroxu 1. dílu „Rozhovory s Ramanou Mahárišim“.

 

Vracím nedotčeno. A děkuji za vyléčení z internetového obchodu. Takto si knihu nepředstavuji.

Š. Formánková, Ústí n./L.


Xerox si objednala v srpnu. Když nezaplatila, 10.10. jsem ji urgoval. Balíček s knihou přišel 10. listopadu po více než dvou měsících, které nepochybně stačí k přečtení knihy. Poštovné ani dopis nezaplatila, takže ztráta 30 Kč + zbytečný čas a práce. I tak si někteří lidé představují svá práva, tak využívají naši důvěru.

To jsme ještě dopadli dobře. Mnozí nejen nezaplatí, ale ani knihy nevrátí. Nebo vrátí, ale tak poškozené, že jsou neprodejné. Takové škody pak jdou do stovek Kč.

Zřejmě nevědí, že takové počínání „nahoře“ nemají rádi. Nevážíš si milosti duchovního poučení? Vícekrát je nedostaneš. Je neuvěřitelné, že ti, kteří čtou o karmě, nechápou, že se vztahuje i na ně. Když pak se jim vrátí, co zaseli, mluví o nespravedlnosti.