Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se šíří nepravdivé informace

20. 3. 2010

Jiří Vacek

Jeden určitě upřímný člověk vyjádřil politování, že naše vztahy s panem Vojtíškem nejsou harmonické.

Hned jsem si vzpomněl, jak se nedávno na pana Vojtíška obrátili rodiče jedněch našich přátel. Pod vlivem mediální kampaně, kterou vede Společnost pro studium sekt, jak je vše, co nepochází z křesťanství, škodlivé, měli strach o své děti. To jsou ovšem již dospělí vysokoškolsky vzdělaní lidé.

Co jim pan Vojtíšek  po telefonu řekl? „To máte smůlu, Vackova sekta je ze všech nejhorší“. Takový je skutečný postoj pana Vojtíška k józe a učení Ramana Mahárišiho.

Před veřejností se k němu nepřiznává, jen bojuje jako vědec religionista proti společenskému zlu, které podle něho šmahem všechny mimokřesťanské náboženské skupiny představují. Tisíce dětí na celém světě zneužívané pedofily z řad katolických kněží společenské zlo zřejmě nepředstavují.

Jak vypadá „vědecký“ přístup pana Vojtíška k posuzovaným skupinám, je zřejmé z toho, že naše hodnocení nechal zpracovat zapálené mladé evangeličce, která ani nestuduje religionistiku ani nic neví o józe. Přesně v souladu s úředním postojem katolické církve: „Jóga je blud a škodí duši“.

Takto se šíří  náboženská nesnášenlivost. Šíří ji lidé placení státem, a proto i z daní nás „jogínů“.

Připomeňme, že pan Vojtíšek je evangelický farář. Evangelíci zásadně neuznávají světce, řeholní život ani křesťanskou mystiku natož nějakou jógu. A takoví lidí „vědecky a objektivně“ zkoumají skupiny, které se jí věnují.

Počínání pana Vojtíška je o to závažnější, že jak mně osobně sdělil, je konsultantem BIS. Byl to současně pan Dostál, kdo nám vyhrožoval zásahem „vlivných vyšších míst“.

Tady končí veškerá legrace. Není to nic jiného než pokračování inkvizičních praktik jinými prostředky a záměrné šíření náboženské nesnášenlivosti, zakrývané falešnou vědeckostí.