Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě F. Drtikol

26. 8. 2008

Jiří Vacek, Josef Studený

V následujícím dopise, nástupce K. Minaříka, mistr jeho školy, vyjadřuje svůj názor na F. Drtikola. Shoduje se s mým.

Pane Lípo!

Odřekl jste minulou návštěvu. Škoda, měl jsem v program o kterém bych rád s Vámi mluvil. Naše setkání se neuskutečnilo a proto jsem se rozhodl Vám napsat to, co bych Vám býval řekl. Asi to tak má být. Řečené se zapomíná, případně je možnost zkreslení a tak je to takto lépe.

Nedívám se na internet, ale mnozí moji přátelé ano. Řekli mi, že četli Vaši webovou stránku, kde je uveden odkaz na Květoslavovo "Tajemství Tibetu" Jóga Velkého Symbolu s poznámkou, aby čtenáři nebrali v úvahu Minaříkovi komentáře, že jsou špatné. Z toho vyplývá, že považujete Květoslava za nedochůdče oproti Drtikolovi. Jaký jste to člověk? Ke mně chodíte diskutovat a pro "rozumy" a na druhé straně mého gurua veřejně degradujete. Za koho se považujete? Co jste už dokázal? A co dokázal Drtikol?

Váš guru Štekl už zemřel, i jeho guru Drtikol. Znáte výsledky jejich duchovních respektive buddhistických snah? Znáte už jak vyřešili svoji smrt? Jak zúročili znalosti Jógy Velkého Symbolu? Víte už snad kam je dovedla jejich cvičení? Teprve kdybyste toto znal, mohl byste mluvit o tom, byla-li jejich interpretace Tibetských nauk Bělostné Dynastie Guruů správná.

Jistě velice ctíte Fráňu Drtikola. Znal jste jej však pouze z podání pana Štekla, Vašeho gurua. Věděl pan Štekl jak vyústil život jeho gurua ve smrti? Říkal Vám o tom něco? Myslím, že o tom mohu plně pochybovat. Mohu však Vaši neznalost tohoto tématu doplnit.

Nuže, Fráňa Drtikol ve smrti prohrál. Už se narodil zde na světě znova. Žije nyní v Praze jako desítiletý chlapec. Škoda, že už nežije paní Tomášová (žena Eduarda Tomáše) mohla by Vám to potvrdit. Snad toto sdělení stačí, více nemusím psát. Je to důkaz, mohl-li Fráňa Drtikol své žáky vést po správné cestě. Pochopil-li vzácné texty, které sám přeložil do češtiny. Květoslav když si je u něho přečetl pochopil co vlastně realizoval. Možná, že to byl ten hlavní účel, proč je Drtikol přivezl ze západu a přeložil, aniž to sám věděl.

Doporučuji Vám pane Lípa, abyste svoje znalosti podrobil kontrole a co hlavně, abyste změnil svůj život a žil v kázni, která je podmínkou úspěšného dovršení Vašich duchovních snah. Nebo budete dále svoje žáky vést v hospodě při pivě?

Zdraví Studený Josef