Jdi na obsah Jdi na menu
 


Již jsem se tak dlouho nezasmál

30. 4. 2007

Jiří Vacek

M. Pařík 6.4. napsal Robíkovi „stížnost“. Jen si považte, někdo mu poslal prý neslušný anonym! Jaká opovážlivost!

Co v něm stojí? „Sám jsi vyzval anonymy, aby ti posílali příspěvky, tak tady jsem.“ Opravdu jsem se dlouho smál. Jak jsou ti lidé nevděční. Pan Pařík zřídí zvláštní web, aby mě mohli anonymové bez omezení pomlouvat, zabezpečí jim, že neprozradí jejich jména a co se nestane. Pošlou anonym na něho místo na mne. Nevděk světem vládne.

Navíc si ještě po své obhajobě sprostoty stěžuje, že je sprostý. To jsou věci. Sprosté anonymy na mne jsou dovoleny, ale běda, když totéž postihne jeho. Nevím, proč připisuje tento anonym nám. Nic, co by o tom svědčilo, v něm není.

Co se stalo? Pan Pařík dostal prvé varování od karmy. On si doposud myslel, že na něho neplatí. Ale platí a na každého. Kdo jinému jámu kope, sám do ní padá, kdo s mečem zachází i s mečem schází a kdo šíří neslušné a nenávistné pomluvy, je sám pomlouván. Stále se divím, jak někteří duchoborci jsou v karmických záležitostech lehkověrní přesně podle dnes již klasického výroku paní Bednářové: „Oni čtou knihy o karmě a přitom je mně kradou.“ Copak nevědí, že karma si nechá každou nepravost draze zaplatit? Že dělají dluhy, které budou splácet i s úroky?

Vůbec našim nepřátelům nezávidím zlou karmu, kterou si sami způsobili. Co nejdřív se začne vybíjet a pak jim bude moc zle.

Jinak, pane Paříku, nelžete. Nikoho nenavádím k pomlouvačným anonymům jako vy. Nezveřejňuji je, jako vy. Ani pro ně nezřizuji zvláštní web se zajištěním jejich inkognita. Také nikoho neurážíme neustále jako vy: lžiguru, megaego, skřet a ještě mnohem hutnější výrazy Aura. Také veřejně za hanobení druhých nikoho nechválíme, jako otevřeně na internetu chválil M. Tomáš M. Dostála za „skřeta“.

Naše způsoby jsou způsoby Oldy Kose, Zuzany Koubové, Maria Saba, Danielky ze Zvolena a mnoha dalších, jak se může každý přesvědčit na jirivacek-satguru. To je naše ovoce a ne nějaký anonym, který vám zaplatil vaší měnou. Vy na věcné námitky našich přátel odpovídáte, že jsou „duševně zaostalí“ a podobně, protože nedokážete věcně odpovědět.

„Sám si vyzval anonymy, aby ti posílali příspěvky, tak tady jsem“. Máte, pane Paříku, přesně to, co jste chtěl a co jste zasel do své karmy jako příčinu. Sklízíte následek, který se vám nelíbí? Tak začněte sít lepší sklizeň. Jinak se připravte, že vám ti lžiguruové začnou padat zpět na vaši hlavu jeden za druhým. Karma vám poslala varování. Na vašem místě bych jej poslechl. Snad si nemyslíte, že se od vás nechá obelhat?