Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kauza Vacek - "Z díla J. Vacka", 7. 9. 2010

21. 9. 2010

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Zbabělí a sprostí anonymové z KV vytrhávají z mých pamětí „Jak jsem hledal Boha“ ze souvislostí to, co se jim hodí, aby vyvolali nesprávný dojem o mé osobě.

Proč například necitují „Učebnici átmavičáry“ nebo „Královskou jógu“? Místo toho se snaží vyvolat dojem, že jsem nevydal ani učení Ramany Mahárišiho a dalších mistrů.

Doporučuji každému, aby si „Jak jsem hledal Boha“ přečetl sám a nespoléhal na úsudek lidí, kteří se tak stydí za svá počínání, že se pod ně ani nepodepíši. Nechat si sugerovat názory takových lidí, není rozhodně moudré. Každý by si měl své názory získávat přímo u zdroje a nikoliv prostřednictvím druhých. Zvláště tehdy, jsou-li to zlí závistivci.

Jen tak mimochodem: Zatajují před čtenáři smysl mého tvrzení „nikoho nekritizuji“. Kdyby si četli paměti sami, nalezli by vysvětlení. To ovšem čtenáři KV nesmějí znát.

Nekritizuji osoby, neházím po nich sprostými slovy jako oni po nás, ale vyvracím jejich názory. A názor není totéž, co osoba. Jejich  rozum je tak zatemněn zlem, že nejsou schopni pochopit ani tento rozdíl.

Navíc, jak jsem v pamětech ukázal, ucházejí se o přízeň katolické církve, která nesmlouvavě učí: „Jóga je zlo a škodí duši!“